Het coronavirus zorgt mogelijk voor meer kinderhandel in India, hoe kan dit?

Helaas heeft het coronavirus ontzettend veel vervelende gevolgen. Gelukkig probeert de Nederlandse Overheid deze gevolgen te beperken. Echter, dit geldt niet voor alle landen in de wereld. In Nederland heeft men last van eenzaamheid en stress. Daarnaast heeft de Nederlandse economie momentele te lijden onder de maatregelen omtrent het coronavirus. Echter, de mensen in India hebben het op dit moment ontzettend zwaar. Hoe kan het dat de mensenrechten in India zo erg geschonden worden in het jaar 2020 en mogelijk ook nog in het jaar 2021?

corona

Kinderhandel neemt toe in India

In india lijkt de kinderhandel toe te nemen als gevolg van de corona crisis. De corona crisis zorgt ervoor dat dat steeds meer mensen last hebben van armoede. De armoede is in een aantal dorpen zo erg verergerd, dat de kinderhandel toe is genomen. Echter, de afgelopen jaren nam de kinderarbeid in India enorm af. Dit had vooral te maken met de wet- en regelgeving om de kinderen op school te houden. Hierdoor leek india op de goede route naar minder kinderarbeid en minder kinderhandel.

De wet- en regelgeving wordt minder gehandhaafd door het coronavirus

Helaas heeft de pandemie erg veel negatieve invloed op het land India. Dit heeft vooral te maken met de economische maatregelen die er in andere landen genomen worden. Hierdoor zit er momenteel weer een stijging in het aantal kinderen dat verhandeld wordt. Mocht de economie in India weer opkrabbelen, dan bestaat de kans dat de vraag naar goedkope arbeidskrachten groot wordt. Helaas is het momentele nog niet helemaal duidelijk hoe de toekomst van India eruit komt te zien. Toch is de kans groot dat er meer kinderen ingezet gaan worden. De meeste volwassenen in India zijn beter op de hoogte van de wet- en regelgeving. 

Het coronavirus zorgt voor een vraag naar goedkopere arbeidskrachten

Op dit moment zorgt het coronavirus voor een vraag naar goedkopere arbeidskrachten. Tenminste, de gevolgen van het coronavirus zijn hier de oorzaak van. Hierdoor zijn er steeds meer kinderen die geen contact hebben met hun ouders, maar alsnog wel 12 uur per dag aan het werk zijn. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat mensen te maken krijgen met het niet uitbetalen van de arbeidskrachten. Een groot deel van de kinderen in India krijg niet uitbetaald nadat ze gewerkt hebben. 

Licht in de duisternis, ondanks het coronavirus

Er zijn ook een aantal gevallen bekend waarin kinderen tijdens de reis worden weggehaald bij hun volwassene werkgever. Hierdoor zijn er steeds meer kinderen die ondanks de corona crisis in een opvanghuis terecht komen. Vervolgens kunnen ze wederom naar school.

2 Comments

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie