Het coronavirus zorgt voor psychische klachten bij studenten, hoe kan dit opgelost worden in 2021?

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen voor ontzettend veel vervelende situaties in Nederland. Op dit moment hebben erg veel mensen in Nederland last van psychische klachten. Dit geldt al helemaal voor een groot deel van de studenten in Nederland. Een groot deel van de studenten zit enkel achter het bureau om te studeren en online lessen te volgen. Volgens een groot deel van de Nederlandse studenten kan dit zo niet langer. Zij willen weer terug naar school om fysiek onderwijs te volgen. Sinds het begin van de corona crisis zijn de meeste hogescholen en universiteiten gesloten en wordt er thuisonderwijs gegeven. 

corona

Meer fysiek onderwijs, ondanks het virus

Op dit moment zijn er al een aantal hogescholen in Nederland waar men meer fysieke lessen wilt organiseren. Dit zorgt er namelijk voor dat de feeling tussen studenten en docenten van de opleiding beter wordt. Zeker de studenten uit het eerste jaar, krijgen veel onderwijs op school. Echter, helaas geldt dit niet voor de rest van de studenten in Nederland. Een groot deel van de studenten heeft last van eenzaamheid en vindt het prettig om weer fysiek onderwijs te kunnen volgen. Helaas zorgt het coronavirus daarnaast ook nog eens voor leerachterstanden en studievertragingen bij studenten in Nederland. 

Spatschermen en regelen van mondkapjes

Volgens de D66 is het erg belangrijk dat de Nederlandse Overheid zich meer in gaat zetten voor de studenten in Nederland. Volgens een aantal van hen is het zelfs mogelijk om meer fysiek les te geven als iedereen zich aan de maatregelen zou houden. Daarnaast kunnen een aantal scholen er zelf ook nog voor kiezen om spatschermen en mondkapjes aan te schaffen. Hierdoor zal een besmetting met het coronavirus voorkomen kunnen worden. Ook is er sprake van het aanschaffen van sneltesten.

Waarom gebruik maken van sneltesten?

Een aantal experts is van mening dat de corona sneltesten ervoor kunnen zorgen dat de maatregelen rondom het coronavirus voor hogescholen en universiteiten versoepeld kunnen worden. Dankzij de corona sneltesten kan men direct zien of iemand wel of geen corona heeft. Hierdoor is de kans op verspreiding een stuk kleiner. Ook is de kans groot dat er hierdoor minder afstand gehouden hoeft te worden. Tenminste, als men er ook voor kiest om corona spatschermen en mondkapjes aan te schaffen. Hierdoor kunnen gevoelens zoals eenzaamheid depressie en andere psychische klachten voor een groot deel verholpen kunnen worden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie