Het klimaat wordt slachtoffer van het coronavirus, hoe kan dit toch nog voorkomen worden?

Helaas zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. Het is van belang dat het virus niet te veel om zich heen grijpt. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de economische schade niet te groot wordt. Door de maatregelen rondom het coronavirus ontstaan allerlei verschillende economische slachtoffers. Dit zijn zowel ondernemers als werknemers. Naast dat mensen slachtoffer zijn van het vervelende coronavirus, zorgen de maatregelen rondom het coronavirus ook voor schade aan het klimaat. 

corona

Het klimaat 

Het klimaat is ook slachtoffer van het coronavirus. Dit komt doordat het op dit moment lastig is om de verschillende investeringen te doen die goed zijn voor het klimaat. De meeste bedrijven vinden het belangrijk om hun personeel uit te betalen dan dat zij gaan investeren in duurzaamheid. Dit is natuurlijk een logische keuze, toch kan dit op lange termijn ontzettend veel schade aan het klimaat veroorzaken.

Op dit moment is er minder uitstoot

Op dit moment wordt er minder koolstofdioxide uitgestoten. Dit komt doordat een groot gedeelte van de mensen thuis aan het werk is. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal fabrieken gesloten en blijven meer mensen thuis. Ook wordt er minder gevlogen en staan veel vliegtuigen aan de grond. Op korte termijn is dit inderdaad beter voor het milieu, maar op lange termijn zeker niet.  

Stimuleren om te verduurzamen

De meeste overheden stimuleren het om zo veel mogelijk te verduurzamen. Een duurzame bedrijfsvoering zorgt er namelijk voor dat er allerlei verschillende soorten winsten behaald worden op het gebied van duurzaamheid. Zo kiezen steeds meer bedrijven er ook na de corona periode voor om hun personeel thuis te laten werken. Hierdoor staan zij minder in de file en stoten ze minder koolstofdioxide uit. Daarnaast kiezen de meeste ondernemers ervoor om hun meetings digitaal te doen. Dit houdt in dat het maken van afspraken buiten de deur ook na de corona crisis niet meer gaat gebeuren. Helaas zijn een aantal experts bang dat dit niet voldoende is om het klimaat te redden.

Minder dan tien jaar de tijd

De kans bestaat dat het coronavirus nog even roet in het eten blijft gooien. Echter, het is wel van belang dat iedereen bewust is van het feit dat de temperatuur over de gehele wereld blijft stijgen als iedereen zo door gaat. Ondanks de coronacrisis is het van essentieel dat de Nederlandse Overheid zich ook blijft focussen op de verschillende klimaatdoelen. Hierdoor is de kans groot dat de verschillende klimaatdoelen toch gehaald kunnen worden. Bovendien is het ook belangrijk dat het coronavaccin snel op de markt komt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie