Corona zorgt opnieuw voor een lockdown in veel landen

Om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich in Nederland niet verder verspreidde, werd op 13 oktober een gedeeltelijke lockdown ingevoerd. Naast dat de coronacijfers in Nederland extreem toenamen, gebeurde dit ook in andere landen. De andere landen nemen net zo als Nederland maatregelen. Echter, deze maatregelen zijn aanzienlijk zwaarder dan de maatregelen die in Nederland getroffen worden. Zo is er in sommige Europese landen een volledige lockdown.

Hoe gaat Duitsland nu om met het coronavirus?

In Duitsland neemt het aantal positeive testen snel toe. Zo zijn er in Duitsland de afgelopen dagen minimaal 19.000 positieve testen per dag afgelegd. Echter, in vergelijking met andere Europese landen doet Duitsland dit erg goed.  Wel heeft Angela Merkel alsnog de maatregelen aangescerpt. Dit omdat Angela vreest dat anders de druk in de ziekenhuizen te groot zal worden. In Duitsland gaan de sportscholen, horeca en theaters een maand dicht. Daarnaast worden er ook nog andere maatregelen getroffen zoals een beperking op groepsvorming.

corona 112

België wordt erg hard getroffen

In België lopen de coronacijfers in verhouding met andere ladnen erg snel toe. Zo zijn er de afgelopen dagen ook in België 20.000 positieve tests per dag afgelegd. Echter, in vergelijkig met Duitsland heeft België stukken minder inwoners en zijn de aantallen stukken zorgwekkender. In België is er een gedeeltelijke lockdown aangekondigd die op 2 november in gaat. Zo moeten de kappers dicht en zullen de discotheken voorlopig ook niet meer open gaan. 

Frankrijk heeft een lockdown

In Frankrijk neemt het aantal coronabesmettingen per dag zo erg toe, dat ze genoodzaakt zijn om een volledige lockdown in te voeren. Het grote verschil met de lockdown die ze in het voorjaar invoerde, is dat de scholen tijdens deze lockdown nu wel open mogen blijven. Daarnaast mag men maximaal een uur per dag naar buiten om te bewegen. Voor de rest is het de bedoeling dan de Fransen zo veel mogelijk binnen blijven. 

Ook Engeland voert een lockdown in

Naast Frankrijk kiest ook Engeland voor een lockdown. Zo zijn de winkels en horeca-ondernemingen in Frankrijk al vanaf donderdag dicht. Echter, net als in Frankrijk blijven de scholen wel open. De maatregelen die in Engeland worden getroffen gelden op zijn minst tot 2 december. Tussentijds wordt er regelmatig gekeken naar hoe deze maatregelen aanslaan en mocht het de goede kant op gaan, dan zal er vanaf 2 december weer meer mogen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie