Het coronavirus zorgt in de luchtvaart voor veel vervelende situaties, hoe kan dit opgelost worden?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel financiële schade in de luchtvaartsector. Dit heeft voor een deel te maken met de stilstand van de verschillende vliegtuigen in de wereld. Helaas heeft iedere luchtvaartmaatschappij het momenteel lastig. Echter, volgens een aantal experts kan het probleem in de luchtvaart mogelijk opgelost worden door middel van een corona sneltest. Helaas is het op dit moment nog niet helemaal duidelijk of dit in de toekomst ook daadwerkelijk zinvol zal zijn. 

Het nu van sneltesten

Het coronavirus grijpt in ieder land razendsnel om zich heen. Dit heeft verschillende gevolgen voor de economie van de meeste landen. Echter, om de gevolgen zo goed mogelijk te kunnen overzien, kiezen steeds meer landen ervoor om gebruik te maken van een sneltest. Door middel van een corona sneltest is het namelijk mogelijk om binnen 24 uur te bekijken of iemand corona heeft. Op dit moment zijn er in Nederland al ontzettend veel verschillende corona sneltesten. Kan dit eigenlijk ook niet in de luchtvaart gebruikt gaan worden?

Corona sneltesten in de luchtvaart

Sinds een aantal weken is het mogelijk om binnen 30 tot 60 minuten te weten te komen of iemand wel of geen corona heeft. Dit komt door de zogeheten antigeen sneltesten. Op dit moment is de luchtvaartmaatschappij Lufthansa de mogelijkheden van deze sneltesten aan het onderzoeken. Vanaf november in het jaar 2020 worden alle passagiers tussen München en Hamburg getest op het coronavirus. 

corona

Echter, het is dan natuurlijk wel van belang dat iedereen minimaal 60 minuten eerder op de luchthaven is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat mensen niet mee willen doen aan de zogeheten antigeen sneltesten. In dit geval is het mogelijk om de vlucht om te boeken.

Het vliegverkeer weer op gang brengen

De bedenkers van dit initiatief hopen dat het mogelijk is om de luchtvaart weer op gang te brengen door middel van deze snelle testen. Doordat de uitslag al binnen 30 tot 60 minuten bekend is, bestaat de kans dat mensen wederom in het vliegtuig durven te stappen. 

Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de verschillende overheden meer vertrouwen hebben in het reizen wanneer er gebruik gemaakt wordt dan deze testen. Dit zal dus ook een positieve invloed hebben op de verschillende omliggende sectoren. Voor de meeste reisbureaus is dit dan ook ontzettend goed nieuws.

Andere voorschriften in het vliegtuig

Naast dat iedereen zich natuurlijk kan laten testen door middel van deze sneltest, dient iedereen ook rekening te houden met de de standaard maatregelen, zoals het wassen van handen en het houden van afstand.  

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie