corona sport

Het is natuurlijk voor niemand leuk dat we op dit moment met zo veel coronamaatregelen door het leven gaan. Deze maatregelen zijn er natuurlijk om ons allemaal en vooral om de ouderen en andere kwetsbare mensen te beschermen, maar het liefst zou iedereen zien dat alle regels worden afgeschaft. Uiteraard kunnen niet zomaar alle maatregelen tegen het coronavirus van de tafel worden geveegd aangezien dit er voor zou zorgen dat de ziekenhuizen binnen een mum van tijd weer vol liggen. Daarom is er veel discussie over welke sectoren binnen onze samenleving het eerst zouden moeten worden heropend. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona sport

Beperkingen door de maatregelen

Door de maatregelen tegen het virus leeft iedereen op dit moment met bepaalde beperkingen. Voor sommige mensen is dit lastiger dan voor anderen. Neem bijvoorbeeld de avondklok. Voor een tiener die het liefst iedere avond naar zijn of haar vrienden toe gaat is dit een erg beperkende maatregel. Dat terwijl er ook mensen zijn die sowieso na etenstijd niet buiten komen waardoor het voor hen niet zo veel uitmaakt of er een avondklok is of niet. Voor mensen die van sport houden is dit ook geen leuke tijd. Het is door de coronamaatregelen namelijk voor de meeste mensen niet meer mogelijk om hun favoriete sport uit te oefenen.

Sporten

De voetbalbond KNVB en de hockeybond KNHB hebben samen een brief geschreven aan de overheid. Hierin roepen zij op om de coronamaatregelen rondom het sporten zo snel mogelijk op te heffen. Deze regels zorgen er namelijk voor dat steeds meer mensen, zowel jong als oud, stoppen met sporten. Het is voor de meeste teams wel mogelijk om vrij te trainen, maar wedstrijden zitten er nog niet in. Mensen die jonger zijn dan 27 jaar mogen vrij trainen wat er voor zorgt dat clubs die zich strikt aan de regels houden als het ware een deel van hun volwassen leden buiten moeten sluiten. Ook kinderen vinden het niet fijn dat zij geen wedstrijden meer kunnen spelen. 

corona

Er wordt minder gesport

Over het algemeen neemt het deel van de bevolking wat veel aan sport doet steeds meer af. Dit is een ontwikkeling die voor alle leeftijden geldt. Het is namelijk zo dat steeds meer mensen besluiten om zich uit te schrijven bij hun sportclub omdat zij hier door de coronamaatregelen geen plezier meer hebben. Dit is niet alleen slecht voor de volksgezondheid, maar dit kan er ook voor zorgen dat de kleinere sportverenigingen omvallen waardoor bepaalde dorpen geen eigen voetbal of hockeyclub zullen hebben. Bovendien komt er steeds meer bewijs dat sporten in de buitenlucht nauwelijks voor nieuwe coronabesmettingen zorgt. 

PCR en Sneltest prijzen

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten