Coronamaatregelen waarschijnlijk versoepeld vanaf 21 april

Het zou voor veel mensen erg fijn zijn als bepaalde coronamaatregelen zouden worden versoepeld. Inmiddels zit het land al een tijd in een lockdown waardoor er veel dingen niet meer mogelijk zijn. We kunnen bijvoorbeeld niet op een terras genieten van het mooie weer aangezien de terrassen niet open zijn. Er zijn daarom veel mensen die naar een park in hun eigen stad gingen om toch lekker in de zon te zitten. Dit is dan ook de reden dat de burgemeesters van verschillende grote steden in Nederland pleiten voor het heropenen van de terrassen zodat mensen op een veilige en verantwoorde manier van het mooie weer kunnen genieten. 

Mogelijk nieuwe versoepelingen

De kans lijkt vrij groot dat er rond 21 april nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen zullen komen. Het is namelijk zo dat er vanuit verschillende Haagse bronnen berichten komen van gesprekken over nieuwe versoepelingen. Deze versoepelingen zouden dan op 21 april in moeten gaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat de avondklok niet meer van kracht is waardoor je gewoon weer ’s avonds op straat kunt zijn. Ook zouden de terrassen opnieuw moeten worden geopend waardoor het voor mensen mogelijk is om op een veilige manier te genieten van een drankje. Waarschijnlijk zullen de terrassen vrij streng worden gecontroleerd waardoor uitbaters er voor moeten zorgen dat de coronamaatregelen worden gehandhaafd. 

Zomer zonder maatregelen

Het doel van het kabinet is om in 5 of 6 stappen toe te werken naar een zomer zonder maatregelen. De kans is wel groot dat de basisregels nog wel gelden in de zomer. Hierbij gaat het om het houden van afstand, thuisblijven als je verkouden bent en het regelmatig wassen van je handen. Als dit het geval is, kan iedereen die geen coronaklachten heeft een fijne zomer hebben waarbij alles weer open is. Het is dan wel van belang dat er nog veel mensen worden gevaccineerd zodat groepsimmuniteit voor de zomer is gerealiseerd. Ook bij het versoepelen van maatregelen is het van belang dat het aantal besmettingen niet te snel zal stijgen. 

corona lockdown

Hoger onderwijs van prioriteit

Als de eerste maatregelen zullen worden versoepeld heeft het hoger onderwijs de prioriteit voor het kabinet. Dat komt natuurlijk doordat het erg belangrijk is dat studenten zo snel mogelijk op een normale manier les kunnen krijgen waardoor zij de achterstanden die zijn opgelopen door toedoen van het coronavirus zo snel mogelijk kunnen inlopen. Zij moeten dan zo snel mogelijk weer onderwijs op locatie krijgen waardoor zij beter de lessen kunnen volgen. De versoepelingen moeten nog wel worden voorgelegd aan het OMT.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie