Coronamaatregelen versoepelen? De Jonge tempert verwachting

Deze week haalde verschillende berichten over eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen het nieuws. Naar verluid zouden deze versoepelingen op 21 april worden ingevoerd. Het is hierbij wel van belang dat je er rekening mee houdt dat er nog niets definitief is en dat het in principe ook mogelijk is dat er helemaal geen versoepelingen zullen plaatsvinden. Er zijn verschillende redenen waarom het denkbaar is dat er weinig coronaregels zullen worden versoepeld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de druk op de zorg die de laatste tijd nog steeds aan het toenemen is. 

corona maatregelen

Druk op de zorg neemt toe

Het grootste deel van de Nederlanders wacht met smart op de aankondiging van nieuwe versoepelingen van de maatregelen. Toch is het ook van belang om te kijken naar redenen waardoor het misschien nog niet zo verstandig is om op dit moment maatregelen te gaan versoepelen. De zorgsector gaf namelijk aan totaal geen voorstander te zijn van versoepelingen aangezien het echt nog niet zo goed gaat als je naar de besmettingscijfers en de nieuwe ziekenhuisopnames kijkt. Laatst kwam zelfs het bericht dat de IC capaciteit weer moet worden opgeschaald om er voor te zorgen dat iedereen die een behandeling nodig heeft deze ook kan krijgen. 

Hugo de Jonge bij Beau

Hugo de Jonge was vrijdagavond te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Hier gaf de demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sportaan dat hij de verwachtingen voor versoepelingen van de coronamaatregelen zo veel mogelijk wil temperen. Het is volgens hem niet goed als mensen verwachten dat er veel maatregelen zullen worden versoepeld aangezien zij hierdoor misschien te hoge verwachtingen gaan stellen van de versoepelingen. Er wordt nu gewerkt aan een plan om het land weer te openen. Wanneer de buitenwereld dan lucht krijgt van dit plan gaan zij volgens de Jonge soms te hoge verwachtingen stellen.

corona maatregel

Geen domme dingen doen

De minister gaf aan dat het van belang is dat mensen zich beseffen dat het einde al in zich is, maar dat we ons nog steeds aan alle maatregelen moeten houden. Op die manier kunnen we met zijn allen voorkomen dat er een nieuwe golf van het coronavirus ontstaat. De Jonge gaf aan dat het belangrijk is om nu de haven in zicht is geen domme dingen te doen. Hiermee bedoeld hij dat mensen door het nieuws dat de coronamaatregelen mogelijk versoepeld worden niet moeten denken dat het niet meer belangrijk is om je aan de maatregelen te houden. Zo zorgen alle Nederlanders er samen voor dat de coronamaatregelen zo snel mogelijk helemaal kunnen verdwijnen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie