Coronamaatregelen versoepelen, burgemeesters zijn voor

Het is van belang dat er op een goede manier wordt gekeken wat voor maatregelen het meest effectief zijn in het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. Dat kan erg lastig zijn. Veel mensen denken dat het heel simpel is. Je gooit gewoon alle winkels en restaurants dicht zodat mensen weinig keuze hebben. Zij kunnen dan niet met zijn allen naar de winkel gaan doordat dit allemaal dicht zijn. Toch zien we de laatste tijd steeds meer aanwijzingen dat strenge coronamaatregelen ook averechts kunnen werken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de situatie in het Vondelpark, maar ook in veel andere parken was het tijdens het mooie weer van de afgelopen dagen erg druk. 

corona terras

Drukte in de parken

In veel parken in Nederland is het de afgelopen tijd erg druk geweest. Dat komt doordat het een tijdje erg mooi weer is geweest waardoor mensen graag naar buiten willen gaan. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld op een terras te gaan zitten om van de zon te genieten. Dit is uiteraard niet toegestaan in verband met de coronamaatregelen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om in een park of natuurgebied te gaan zitten met hun vrienden. Als te veel mensen dat doen kan dat er voor zorgen dat het ontzettend druk wordt in een park. Hierdoor is het erg lastig om de coronamaatregelen nog te handhaven waardoor veel burgemeesters zich zorgen maken over de toekomstige coronacijfers.

Halsema pleit voor versoepelingen

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam pleitte vrijdag in het televisieprogramma Beau voor een versoepeling van de maatregelen. Hiermee bedoeld ze dat het beter zou zijn als terrassen en bepaalde buitenruimtes zoals dierentuinen weer open kunnen. Dit zou er voor zorgen dat meer mensen naar buiten kunnen gaan zonder dat ze de maatregelen tegen het virus aan de laars lappen. In een park wat helemaal vol met mensen staat kun je volgens Halsema niet verwachten dat handhavers en politieagenten de orde kunnen bewaken. Zij denkt dat het beter is om de terrassen weer op een verantwoorde manier open te laten gaan dan om deze situatie langer voort te laten duren. 

corona bar

Andere burgemeesters zijn ook voor

De redenatie van Femke Halsema is niet gek. Het is duidelijk dat er in de zomer problemen zullen ontstaan als deze maatregelen langer van kracht blijven. Tijdens de eerste mooie dagen waren de parken in steden door het hele land erg vol. Daarom staan ook de burgemeesters van Utrecht, Rotterdam en Den Haag achter de uitspraken van hun collega uit Amsterdam. Zij zijn ook van mening dat het beter is om bepaalde dingen op een verantwoorde manier te versoepelen waardoor het voor mensen makkelijker is om zich aan de coronaregels te houden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie