corona dokter

Het is van belang dat in de strijd tegen het coronavirus alle zeilen bijgezet worden op het gebied van de zorg. Dit zijn immers de mensen die er voor moeten zorgen dat iedereen die in het ziekenhuis belandt wanneer ze besmet zijn met het virus hier gezond en wel uit weet te komen. Daarom is het erg belangrijk dat het personeel in de ziekenhuizen weet wat ze aan het doen zijn, maar vooral dat er genoeg personeel is.

Online Testen via Corona-teller.nl

Het probleem in de ziekenhuizen in Nederland is groter dan je op het eerste gezicht zou denken. Ogenschijnlijk is alles heel goed geregeld en wordt er alles aan gedaan om het einde van de coronacrisis te bereiken, maar er zijn een hoop zaken die beter kunnen. 

corona dokter

Druk op de zorg

De jaren voor de coronacrisis is er steeds meer bezuinigd op de zorg. Dat heeft er voor gezorgd dat de gemiddelde lonen niet zijn gestegen en het voor veel mensen minder aantrekkelijk is om in de zorg te gaan werken. Daarom is het niet gek dat we eigenlijk sinds de komst van het coronavirus problemen hebben als het gaat om de zorg. Het is bijvoorbeeld zo dat er veel Nederlandse patiënten die corona hadden moesten worden vervoerd naar Duitsland. De reden daarvoor was het feit dat er in Nederland niet genoeg plek was op de intensive care afdelingen van de ziekenhuizen. 

Het personeel

Voor de mensen die in de zorg werken is het afgelopen jaar ontzettend zwaar geweest. Het is namelijk zo dat de ziekenhuizen overuren hebben moeten draaien om er voor te zorgen dat iedereen die als gevolg van een coronabesmetting in het ziekenhuis kwam te liggen in ieder geval geholpen kan worden. Toch lijkt het er op dit moment op dat de medewerkers van de zorg  ‘op’ zijn door de hoge werkdruk en de vele uren die zij hebben moeten maken om mensen te helpen. In sommige zorgregio’s is het ziekteverzuim zo’n twee keer zo hoog als normaal wat betekent dat er minder mensen in het ziekenhuis zijn om anderen te helpen. 

PCR en Sneltest prijzen
corona zorgmedewerker

Opschalen IC-capaciteit wordt lastig

Het is voor de meeste ziekenhuizen in Nederland erg lastig om de IC-capaciteit te verhogen om het oplopende aantal coronabesmettingen en mensen die op de IC belanden aan te kunnen. Dat komt grotendeels doordat erg veel mensen die werkzaam zijn in het ziekenhuis zich ziek melden of om andere redenen thuis zitten.

Het is vrij logisch dat dit gebeurt aangezien de druk op de zorg ontzettend hoog is geweest het afgelopen jaar. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het UMCG in Groningen zie je dat er veel meer verzuim is dan normaal gesproken. In plaats van 8 procent ziekteverzuim ligt dit getal op dit moment ongeveer op 14 procent.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten