Wordt het coronavirus wel verslagen na 2020?

Volgens een aantal experts is de kans erg groot dat het coronavirus ook in de winter van 2021 terug zal komen. Helaas is het op dit moment nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen op lange termijn zullen zijn. Om er zeker van te zijn dat het coronavirus op lange termijn verslagen gaat worden, is het erg belangrijk om er rekening mee te houden dat men zo snel mogelijk meer te weten gaat komen over het coronavirus. Helaas vermoeden een aantal experts dat het coronavirus ook in de winter van het jaar 2021 terug zal komen.

corona

Wat gaat het virus doen?

Een aantal artsen in Nederland zijn van mening dat het coronavirus terug zal blijven komen. Dit heeft er voor een groot deel mee te maken dat het coronavirus vergelijken kan worden met de griep. Volgens een aantal experts zal ook dit virus ieder jaar weer terugkomen net als de griep. Volgens een aantal experts is het van belang dat mensen er van op de hoogte zijn dat de invloed minder groot zal zijn dat tijdens deze golf, maar dat er wel maatregelen genomen kunnen worden. Hierbij zou bijvoorbeeld gedacht kunnen worden aan maatregelen om extra personeel voor de ziekenhuizen te regelen. Dit wordt ook wel seizoensgebonden werk genoemd. 

Komt er nog een crisis?

Volgens Simone Gielen is ieder griepseizoen eigenlijk wel een kleine crisis voor een ziekenhuis. De kans bestaat dat dit ook na het coronavirus het geval gaat zijn. Echter, om er zeker van te zijn dat het coronavirus alsnog verslagen gaat worden, is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat het virus op lange termijn ook erg veel schade aan kan richten. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de verschillende regels en richtlijnen rondom het virus. Ook hebben een aantal Nederlanders na meerdere maanden nog steeds last van de gevolgen van het virus. 

Ziekenhuizen hebben hun handen vol aan de tweede golf

De tweede golf van het coronavirus zorgt er bij veel ziekenhuizen al voor dat ze het ontzettend zwaar hebben. Er zijn zelfs een aantal operaties die uitgesteld worden door de drukte die is ontstaan rondom de corona crisis. Daarnaast staat een groot deel van de Nederlandse maatschappij een aantal weken stil. Echter, het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de huidige maatregelen die door de Nederlandse Overheid genomen zijn er op lange termijn wel voor kunnen zorgen dat het virus verslagen wordt.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie