2 keer zo veel mensen bang voor corona dan een maand geleden. Hoe kan dit?

Helaas heeft heel de wereld last van het vervelende coronavirus. Om het aantal besmettingen terug te dringen, zijn er veel verschillende maatregelen van kracht. In alle landen van Europa zijn er weer andere maatregelen van kracht. Echter, in Nederland staan de mensen bekend als eigenwijs. Dit heeft er toe geleid dat erg veel Nederlanders zich niet aan de corona regels hebben gehouden. Daarnaast hebben een aantal Nederlanders zich laten testen, en vervolgens zijn zij doorgegaan met hun normale leven. Helaas heeft dit ertoe geleid dat er nu voor een tweede keer een hoog aantal besmettingen zijn. Heeft dit ook invloed op de Nederlandse bevolking?

Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland

corona

Een gedragsonderzoek over het coronavirus

Doordat de Nederlandse bevolking bekend staat als eigenwijs, trokken erg veel Nederlanders zich maar weinig aan van de regels van de overheid. Zeker in de eerste periode rond maart, was bijna niemand bang voor het coronavirus. Toch zit de schrik er de tweede keer goed in. Nu in de maand oktober loopt het aantal besmettingen gigantisch hard op. Dit heeft ook invloed op de instelling van veel mensen. Uit een gedragsonderzoek blijkt dat steeds meer mensen zich bewust zijn geworden van de gevaren van het virus. 

Iedereen kan het coronavirus krijgen

Voorheen dachten een aantal mensen dat voornamelijk ouderen en zwakkeren mensen vatbaar waren voor het coronavirus. Echter, helaas blijkt dat ook gezonde mensen vatbaar zijn voor het virus. Daarnaast speelt het voor veel mensen ook mee dat het virus nu voor een tweede keer terug is. Wanneer er een totale lockdown in zou treden, weten veel mensen dat hier veel risico’s aan verbonden zijn. De kans is groot dat veel mensen hun baan verliezen bij een totale lockdown. Door al deze verschillende factoren beseffen steeds meer mensen hoeveel impact het vervelende virus heeft, maar daarnaast natuurlijk ook wat de gevaren van het vervelende virus zijn. 

corona

Horeca gesloten

Afgelopen dinsdag is bekend gemaakt dat de horeca de komende 4 weken dicht blijft. Echter, het is nog niet helemaal duidelijk hoe lang dit gaat duren. Door deze sluiting komen veel Nederlanders in financiële problemen. Om deze financiële problemen zo veel mogelijk te verzachten, is er een speciale Giro geopend door het Rode Kruis. Doordat het op dit moment zo slecht gaat met een aantal Nederlanders, is het nu van belang dat de regels gehandhaafd worden. Hierdoor kan worden voorkomen dat de groep Nederlanders die hulp nodig heeft nog groter wordt. Gelukkig steunt 9 van de 10 Nederlanders de nieuwe maatregelen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie