corona neusspray

Er zijn overal ter wereld mensen hard aan het werk om te zoeken naar manieren om het coronavirus onder controle te krijgen. Iedereen heeft zijn of haar eigen visie op wat de oplossing kan zijn om zo snel mogelijk uit deze pandemie te komen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat voor iets nu daadwerkelijk de reden gaat zijn dat we ons niet meer aan bepaalde maatregelen hoeven te houden. Daarom is het van belang dat er zo veel mogelijk onderzoek wordt gedaan naar mogelijke oplossingen voor de problemen waar we op dit moment als samenleving tegenaan lopen. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona neusspray

Vaccin

Veel mensen hebben hun hoop gericht op één van de coronavaccins die op dit moment op de markt zijn. Deze vaccins zouden er voor moeten zorgen dat mensen niet meer besmet kunnen raken waardoor er minder maatregelen nodig zijn. Als het deel van de bevolking wat is gevaccineerd groot genoeg is, kan het virus zich nog maar erg moeilijk verspreiden. De mensen die niet gevaccineerd zijn kunnen elkaar dan nog wel besmetten, maar de kans dat dit gebeurt is veel minder groot wanneer het grootste deel van de Nederlanders wel gevaccineerd is. Hierdoor zal de druk op de zorg afnemen en kunnen er maatregelen worden versoepeld. 

Neusspray

Toch zijn er ook veel andere projecten en onderzoeken bezig die misschien het verschil kunnen maken tijdens deze pandemie. Een aantal wetenschappers van het Rotterdamse Erasmus MC zijn bezig met het ontwikkelen van een neusspray die er voor moet zorgen dat je tijdelijk niet besmet kunt raken met het coronavirus. De neusspray moet voorkomen dat het coronavirus de cellen die in je neus en longen zitten binnendringt. Dat is namelijk de manier waarop mensen besmet raken. Als het virus erin is geslaagd om binnen te dringen, kan dit zich gaan vermenigvuldigen. 

Fretten

De neusspray is nog niet op mensen getest. Tot nu toe zijn er enkel proeven gedaan waarbij fretten de neusspray kregen toegediend. Het resultaat van deze proeven is zeer hoopgevend. Er waren een aantal fretten die de neusspray kregen toegediend en een aantal fretten die een placebo kregen toegediend. Vervolgens werden de fretten bij een aantal fretten die besmet zijn met het coronavirus gezet. De dieren die een placebo hadden gekregen waren later allemaal besmet terwijl de dieren die neusspray hadden gekregen allemaal nog gezond waren. 

Corona-teller.nl
coronavirussss

24 uur

Deze neusspray is niet geschikt om de hele wereld uit deze pandemie te helpen, maar kan zeker wel een uitkomst bieden in veel situaties. Een festival kan bijvoorbeeld doorgaan als iedereen deze neusspray gebruikt. De werking van de spray duurt maximaal 24 uur. Het zal naar verwachting nog een poosje duren voordat deze neusspray daadwerkelijk gebruikt kan worden door mensen. Er zal dan namelijk eerst nog veel onderzoek moeten worden gedaan naar de werking van de spray bij mensen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten