coronavirus Nieuw-Zeeland

Elk land heeft last van het coronavirus. Toch verschilt de hoeveelheid last sterk per land. Een land dat de afgelopen maanden weinig last had van het coronavirus, is Nieuw-Zeeland. Helaas is daar nu verandering in gekomen en heeft een Nederlandse vrouw het virus naar Nieuw-Zeeland gebracht.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Twee negatieve testen

Volgens de directeur van de Nieuw-Zeelandse gezondheidsautoriteit heeft de vrouw twee negatieve coronatests gedaan nadat ze twee weken in quarantaine is geweest. De laatste keer dat er in Nieuw-Zeeland iemand besmet is geweest, is op 18 november 2020. Hoe deze vrouw precies het virus heeft opgelopen, is nog onduidelijk. Wel heeft de vrouw haar reizen erg goed bijgehouden in de corona-app en helpt dat enorm in het bron- en contactonderzoek. 

In totaal 79 mensen in isolatie

In Nieuw-Zeeland is het verplicht om in quarantaine te gaan als je terugkomt van een reis. Dit om zo te voorkomen dat het virus weer terugkomt in het land. Op dit moment zijn er in totaal 79 mensen die in isolatie zitten vanwege het coronavirus. 

Door een strenge lockdown is de verspreiding voorkomen

Nieuw-Zeeland heeft tot nu toe nauwelijks last gehad van het coronavirus. Dit omdat zij erg snel zeer strenge lockdown maatregelen hebben genomen. Door deze strenge maatregelen zijn er in Nieuw-Zeeland in totaal maar 2276 mensen besmet geraakt met corona. Daarvan zijn er maar 25 van overleden. Doordat er geen besmettingen waren in het land, hebben ze de jaarwisseling op een normale manier kunnen vieren. 

Corona-teller.nl
coronavirus Nieuw-Zeeland

Alsnog vaccineren

Ondanks dat het land zo goed als geen corona besmettingen heeft, komt er ook in Nieuw-Zeeland een vaccinatieprogramma. Echter, het land heeft besloten om dit pas in het tweede gedeelte van het jaar te doen. Veel bewoners vinden dit geen probleem omdat ze nu niet of nauwelijks last hebben van het coronavirus. Ten opzichte van veel andere landen heeft Nieuw-Zeeland erg goed opgetreden.

Hoeveel besmettingen zijn er vandaag bij gekomen in Nederland?

In Nieuw-Zeeland gaat het dus al maanden goed met de strijd tegen het virus. In Nederland gaat het daarentegen minder goed. Wel is er momenteel een daling te zien in het aantal positieve tests, maar zijn het in vergelijking met Nieuw-Zeeland alsnog erg veel. Zo zijn er alleen vandaag 4.294 nieuwe besmettingen bijgekomen. Ten opzichte van het weekgemiddelde lijkt het wel de goede kant op te gaan. Toch zijn we er nog lang niet en is het noodzakelijk om het aantal besmettingen zo dicht mogelijk tegen de 0 aan te krijgen. Dit om ervoor te zorgen dat de Britse coronavariant niet voor onoverzienbare problemen zorgt.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
coronavirus Nieuw-Zeeland

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten