Door het coronavirus is de noodtoestand in afgeroepen in Spanje, hoe kan dit tot mei 2021 duren

In het begin van het jaar 2020 is Spanje ontzettend hard geraakt door het coronavirus. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken gehad met de verschillende soorten maatregelen die het land getroffen heeft. Zo is er in een aantal delen van Spanje ook een strenge lockdown ingegaan in het begin van het jaar. Echter, in de zomer leek het al iets beter te gaan met het land. Zo liep het aantal besmettingen niet meer op en was het land zelfs toegankelijk voor toeristen. Hoe kan het dan dan de noodtoestand op dit moment is uitgeroepen tot mei van het jaar 2021?

corona

Noodtoestand van ruim een half jaar door corona

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft de noodtoestand afgeroepen. Dit houdt in dat het land in de tweede staat van alarm is. Echter, de premier zegt dat het land momenteel in een bijzondere situatie zit. Deze situatie heeft dus ook bijzondere maatregelen nodig. Hij roept iedereen dan ook op om de steun van de tweede golf te beteugelen. Met het uitroepen van de Staat van Alarm zorgt de Spaanse premier ervoor dat hij de twaalf regio’s die het coronavirus aan het bestrijden zijn tegemoet komt. Hierdoor hebben zij namelijk de macht om een avondklok in te stellen wanneer zij dat willen.

Avondklok voor het gehele land door het coronavirus

Doordat Spanje er op dit moment dus niet al te best voorstaat, hebben zij besloten om een avondklok af te kondigen voor het gehele land. Vanaf 23 uur ‘s avonds tot 6 uur ‘s ochtends dienen alle Spanjaarden dus binnen te blijven. Echter, de regio’s in Spanje mogen de avondklok niet helemaal schrappen. Toch is het voor hen wel mogelijk om de avondklok te verplaatsen. Tenminste, er mag geschoven worden met één uur. Door middel van deze verschuiving kunnen de regio’s zelf bepalen welke maatregelen zij in acht nemen. 

corona

Nieuw beleid coronavirus goedkeuren door het parlement

Het nieuwe beleid dient nog wel goedgekeurd te worden door het parlement. Echter, het is nog niet helemaal duidelijk of iedere partij voor de nieuwe maatregelen gaat stemmen. Zeker de rechtse partijen verzetten zich tegen het beleid rondom het coronavirus. In de zomer, tijdens de eerste golf in Spanje, verzetten de rechtse partijen zich ook al hevig tegen de nieuwe regels omtrent het coronavirus. De kans is dan ook groot dat dit ook in de nieuwe situatie gaat gebeuren, maar omdat Spanje momenteel al meer dan 1 miljoen geregistreerde besmettingen heeft, is de kans groot dat de nieuwe maatregelen er gaan komen. Het is van belang dat er gebruik gemaakt gaat worden van handgel.

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart Nederland per gemeente!

kaart van nederland - corona-teller.nl - Coronavirus Nederland Statistieken het laatste live Nieuws

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie