Ook Olympische topsporters krijgen te maken met het coronavirus, hoe kan het virus verslagen worden in 2021?

Sinds een aantal maanden is het ook algemeen bekend dat een groot deel van de topsporters in Nederland te maken krijgen met het coronavirus. Een aantal professionele sporters zijn in het verleden gevijld door het virus. De kans bestaat dat iedereen al weet dat het coronavirus geen onderscheid kan maken. Hierom worden ook Olympische lijven aangevallen door het virus. Daarnaast zijn er nog een aantal andere sporters die te maken krijgen met de gevolgen van het virus. 

corona

Judoka Roy Meyer heeft het virus gehad

De topsporter Roy Meyer heeft het virus onder de leden gehad. Hieruit blijkt dus ook dat fitte mensen het virus onder de leden kunnen krijgen. Helaas is de kans groot dat het virus hierdoor nog veel meer slachtoffers gaat maken. De zwakkere mensen in de samenleving hebben immers een slechter immuunsysteem. Dit zal dan ook beteken dat zij nog zwaarder getroffen zullen worden. 

Judoka Roy trainde bijna iedere dag

De topsporter Roy Meyer trainde bijna iedere dag. Iedere dag heeft hij een vaste routine waardoor hij optimaal kan presteren. Dit betekent dus ook dat hij ontzettend fit is, maar toch is hij geveld door het coronavirus. In 2016 deed hij mee aan de Olympische spelen. Helaas zijn de Olympische spelen van het jaar 2020 niet doorgegaan. Toch is de kans ontzettend groot dat de Olympische spelen in het jaar 2021 wel door zullen gaan. Volgens de organisatie van de Olympische spelen zijn er ontzettend veel aanpassingen gedaan om het virus toch nog te kunnen verslaan. 

Badr Hari heeft het virus verslagen

Ook de kickbokser Badr Hari heeft het coronavirus onder de leden gehad. Daarnaast zijn er nog een aantal spelers van de voetbalclub Ajax die gestreden hebben tegen het coronavirus. Het is verstandig om in het achterhoofd te houden dat ook deze sporters ontzettend ziek zijn geweest van het coronavirus. Volgens een aantal van hen is het virus wel degelijk meer dan een standaard griep. 

Hoe kan de Olympische spelen in 2021 doorgaan?

De Judoka Roy Meyer geeft aan dat hij liever een bloedneus heeft van het testen op het coronavirus, dan dat de spelen in het jaar 2021 weer niet doorgaan. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zich in de toekomst aan de maatregelen rondom het coronavirus gaan houden. Daarnaast zijn er verschillende aanpassingen gedaan om het coronavirus tegen te kunnen houden. Hierbij kan gedacht worden aan testlocaties en het houden van de 1,5 meter afstand. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie