Het coronavirus zorgt voor veel opstootjes, zeker na het niet dragen van een mondkapje

Helaas zorgt het coronavirus op dit moment voor veel meningsverschillen. Op dit moment hebben erg veel mensen last van psychische klachten. Het is dan ook van belang dat iedereen zich in gaat zetten om de verschillende maatregelen rondom het coronavirus gaat handhaven. Hierdoor kunnen de maatregelen mogelijk sneller versoepeld worden. Echter, toch zijn er nog ontzettend veel mensen die ervoor kiezen om geen mondkapje te dragen. Zelfs niet op openbare plekken, zoals winkels en stations. Hierdoor ontstaan erg veel discussies en conflicten.

corona

Het coronavirus zorgt voor veel discussie op straat

Wanneer mensen ervoor kiezen om geen mondkapje te dragen, zorgt dit voor veel discussie. Dit heeft vooral te maken met de verschillende meningen van de mensen in Nederland. Er zijn een aantal mensen die ervoor kiezen om geen mondkapje te dragen, zelfs niet op de locaties waar dit verplicht is. Hierdoor ontstaan steeds meer ruzies. Dit heeft ook te maken met de wet die sinds 1 december 2020 van kracht is. Sindsdien is het namelijk verplicht om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes. 

Waarom draagt men geen mondkapje?

Er zijn een aantal Nederlanders die geen mondkapje willen dragen. Dit heeft allerlei verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat mensen hun mondkapje vergete, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de tandarts. Daarnaast kan het ook zo zijn dat mensen er bewust voor kiezen om geen mondkapje te dragen. Wanneer dit het geval is, zorgt dit in veel gevallen ook voor opstootjes en andere vervelende incidenten. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat dit in de toekomst mogelijk nog heftiger zal worden.

corona

Bedreiging na het niet dragen van een mondkapje

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft de Nederlandse Overheid besloten om mondkapjes te verplichten in openbare ruimte. Echter, er zijn mensen die zich hier niet aan houden. En in een aantal gevallen zorgt dit voor vervelende opstootjes. Zo is een man van 42 uit kaatsheuvel opgepakt omdat hij twee beveiligers in de supermarkt zou hebben bedreigd na het niet dragen van een mondkapje. 

Aangifte tegen de man

De beveiligers van de supermarkt hebben aangifte tegen de betreffende man gedaan. Volgens hen maakte de man intimiderende slaande bewegingen. De man wilde geen mondkapje dragen vanwege zijn persoonlijke omstandigheden. Echter, volgens de beveiligers is dit geen goede reden en daarom werd zijn bezoek aan de supermarkt geweigerd.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie