corona vaccin

Het is de laatste tijd in Nederland al langer een onderwerp van veel discussie: het zogenaamde coronapaspoort of vaccinatiepaspoort. Er zijn veel tegenstanders van dit systeem aangezien zij vinden dat zo’n paspoort het als het ware verplicht maakt om je te laten vaccineren. Het is natuurlijk van belang dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren tegen het coronavirus, maar dit moet wel een vrije keuze zijn. Daarom zijn er steeds meer mensen in Nederland die tegen een vaccinatiepaspoort zijn. Zij vinden dat dit een aanval is op hun vrijheid.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Het plan van de EU

De Europese Commissie komt binnenkort met een concreet plan voor het invoeren van het zogenaamde ‘groene certificaat’. Er is binnen ons land nog veel onduidelijkheid over dit certificaat. Het is bijvoorbeeld zo dat er veel mensen zijn die denken dat dit er voor zorgt dat je je verplicht moet laten vaccineren om op reis te mogen. Daar lijkt het op dit moment niet op. De Europese Commissie heeft bijvoorbeeld aangegeven dat het groene certificaat moet aantonen wat jouw status rondom het coronavirus momenteel is. Zo kan op de kaart bijvoorbeeld te zien zijn dat je gevaccineerd bent, recent een coronatest hebt gedaan of dat je antistoffen hebt doordat je al besmet bent geweest. 

Veilig reizen

Het idee van de Europese Commissie is om veilig reizen weer mogelijk te maken met de invoering van het groene certificaat. Dit certificaat moet voor de zomer volledig zijn ingevoerd aangezien dat de periode is dat het grootste deel van de Europeanen op vakantie gaat naar het buitenland. Er is dus een scenario denkbaar waarin je alleen naar het buitenland mag wanneer je op het groene certificaat kunt aantonen dat je de dag daarvoor negatief bent getest. Daarom zijn er ook mensen die het hier niet mee eens zijn aangezien zij vinden dat iedereen hierin zijn of haar eigen keuze mag maken. 

corona vaccin

Eisen voor een vakantie

Als je op vakantie wilt gaan, is het in coronatijd van belang dat je rekening houdt met de eisen die door jouw vakantiebestemming worden gesteld aan reizigers. Op dit moment is nog niet bekend wat voor maatregelen bepaalde Europese landen nemen om het voor iedereen veilig te houden, maar de kans is bijvoorbeeld aanwezig dat je eerst een tijdje in quarantaine moet wanneer je op je bestemming arriveert. Daarnaast is de kans vrij groot dat je gebruik zult moeten maken van het groene certificaat. Verschillende EU-leiders hebben aan de Europese Commissie gevraagd om het invoeren van een soort vaccinatie/testpaspoort voor te bereiden. 

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten