corona klachten

Het is natuurlijk erg belangrijk dat er zo min mogelijk mensen besmet raken met het coronavirus. Er zijn verschillende redenen waarom mensen die willen voorkomen. De voornaamste reden is natuurlijk om niet ziek te worden. Niemand wil ziek worden en met een virus heb je als je ziek bent ook nog het gevaar om anderen te besmetten. Ook al heb je zelf niet zo veel last van het feit dat je besmet bent, het is mogelijk om iemand anders te besmetten die hier ernstig ziek van kan worden of misschien zelfs kan overlijden. Veel mensen denken dat het slechts een griepje is waarvan je een week of twee ziek bent, maar dit is in veel gevallen niet zo. 

corona klachten

Besmet met het coronavirus

Als je besmet raakt met het coronavirus hoop je natuurlijk maar dat je niet zo ziek wordt. Dat is een logische gedachte, maar het is ook van belang om na te denken over de gevolgen op de lange termijn. Het is namelijk zo dat veel mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus hier maanden later nog steeds last van hebben. Er zijn veel verschillende klachten die deze patiënten soms langer dan een half jaar nadat zij besmet raakten met het virus nog steeds blijven ervaren. GGD Amsterdam en het Amsterdam UMC hebben onderzoek gedaan naar hoeveel mensen die besmet zijn geweest met het coronavirus hier maanden later nog klachten aan over hebben gehouden. 

In het ziekenhuis

De mensen die doordat zij besmet zijn met het coronavirus in het ziekenhuis worden opgenomen hebben vaak maanden later nog klachten. Uit het onderzoek is gebleken dat van de mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen door toedoen van het virus, 80 procent nog steeds last heeft van bepaalde klachten wanneer zij het ziekenhuis al 3 maanden hebben verlaten. Dit zijn zorgwekkende cijfers aangezien dat betekent dat een klein deel van de patiënten helemaal herstelt nadat zij besmet zijn geraakt met het coronavirus. 

corona zorgmedewerker

Onwerkelijk hoge percentages

Een half jaar nadat zij in het ziekenhuis hebben gelegen met corona, heeft meer dan de helft van de patiënten nog last van bepaalde klachten. De onderzoekers die meewerkten aan het onderzoek van de GGD en het UMC konden hun ogen niet geloven toen zij de resultaten van het onderzoek zagen. Zij konden bijna niet geloven dat zo’n groot deel van de mensen die besmet zijn geraakt met het coronavirus een half jaar later nog steeds last hebben van klachten. Dat zijn zorgwekkende cijfers en het is dan ook van belang om op zoek te gaan naar een manier om de klachten die deze mensen ervaren te verhelpen. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Laat hieronder uw mening weten