corona 21

De coronaregels die momenteel gelden, hebben een grote invloed op het dagelijkse leven van de gemiddelde Nederlander. Zo dienen de sociale contacten zo beperkt mogelijk te blijven en lijden veel mensen hierdoor aan eenzaamheid. Daarnaast is er vanaf 1 december een mondkapjesplicht in gegaan en werkt een groot gedeelte van de Nederlanders thuis. Veel mensen in ons land keken uit naar de feestdagen dit jaar. De persconferentie van vandaag heeft meer duidelijkheid gegeven over hoe de feestdagen er dit jaar ongeveer uit zullen zien.

Corona-teller.nl

Nieuwe persconferentie vanavond om 19:00. Met de meest up to date corona maatregelen en informatie over de avondklok.

Er is een kans dat er zelfs nog meer maatregelen zullen gelden rondom de kerst

De hoop op een normale kerst verdween al snel als sneeuw voor de zon. Zo werd er vrij snel verteld dat het niet goed gaat op het gebied van corona en dat dit gevolgen heeft voor de kerst. Het gaat zelfs zo slecht dat er een kans is dat er met kerstmis nog strengere maatregelen zullen gelden. Dit om zo het virus beter in te kunnen dammen. Een ding dat zeker is, is dat de maatregelen voorlopig niet versoepeld zullen worden. Voor veel Nederlanders zorgt dit nu voor een stille kerst. 

Corona-teller.nl

Bijna 10.000 mensen in Nederland overleden aan corona

Tijdens de persconferentie sprak premier Rutte over een erg zwaar jaar waarin er veel verlies en rouw is. Zo zijn er inmiddels bijna 10.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij benoemde dit dan ook als 10.000 lege stoelen aan de kersttafel. Daarnaast gaf hij aan dat hij begreep dat mensen het liefst tijdens deze zware tijd bij elkaar zijn. Toch gaat die ervan uit dat we sterk blijven en we ons ook tijdens de feestdagen houden aan de regels.

Hoe ziet de kerst er dit jaar uit?

Het kerstfeest zal er dit jaar dus stukken anders uit zien dan voorgaande jaren. Zo mogen er op dit moment maar drie mensen op bezoek komen. Mochten de cijfers van het coronavirus verslechteren, dan kan het zijn dat er nog minder mensen langs mogen komen. Het is dan ook van groot belang dat we ons massaal aan de regels houden en hiermee voorkomen dat het nieuwe jaar begint met erg veel nieuwe coronabesmettingen. 

Corona-teller.nl
corona 21

Hebben de scholen een week langer vakantie?

Het leek even in het plan te staan om de middelbare scholen een langere vakantie te geven. Dit omdat erg veel besmettingen tot stand komen in scholen. Helaas voor de scholieren komt er geen verlenging van de kerstvakantie. Dit omdat een langere vakantie misschien zelfs voor meer sociaal contact en daarmee besmettingen zal zorgen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten