De 2e golf van het coronavirus treft voornamelijk minder bedeelde mensen in de Randstad, hoe kan dit?

Heel de wereld heeft last van het vervelende coronavirus. Het coronavirus zorgt er over de gehele wereld voor dat mensen komen te overlijden, de economie achteruit gaat en nog veel meer vervelende ontwikkelingen. Echter, doordat het coronavirus slachtoffers door heel de wereld treft, zorgt het virus ook in Nederland voor veel ellende. Helaas worden de lasten van een pandemie in de meeste gevallen door de armere mensen gedragen. Dit is op dit moment ook gaande. De meeste mensen in de Randstad van Nederland die in het ziekenhuis liggen, hebben een migratieachtergrond. 

corona

Een niet-Nederlandse komaf

Het coronavirus is voor iedereen besmettelijk. Echter, doordat de meeste mensen met een niet-Nederlandse komaf in de Randstad er financieel minder goed voor staan, zorgt dit er ook voor dat zij het slachtoffer zijn. Op dit moment worden er ontzettend veel mensen met een niet-Nederlandse komaf opgenomen in de ziekenhuizen in de randstad. Kortom, de 2e corona golf treft voornamelijk de lagere sociale klassen in de grote steden, zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. 

De spoedeisende hulp in Den Haag

Op de spoedeisende hulp in Den Haag is er momenteel veel aan de hand. Zo zorgt het vervelende coronavirus ervoor dat er op dit moment ontzettend veel mensen last hebben van hun gezondheid. Met name in de Randstad van Nederland, zoals Den Haag, leiden Nederlanders onder het coronavirus. In het Haaglanden Medisch Centrum komen steeds meer mensen met een migratieachtergrond in het ziekenhuis terecht. Helaas er een kans dat er in de toekomst steeds meer mensen met een mindere financiële gesteldheid in het ziekenhuis belanden. 

corona

Patiënten in de wacht

In de hoofdstad van Nederland, Amsterdam-Zuidoost, loopt het aantal besmettingen sinds afgelopen zomer gigantisch hard op. Een aantal experts roepen dan ook op tot steun aan de financieel mindere wijken in Nederland. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen in Nederland geholpen wordt tijdens de bestrijding van het vervelende coronavirus. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om de juiste hulpmiddel aan te schaffen. 

Gratis mondkapjes om het coronavirus te bestrijden

Om het coronavirus zo veel mogelijk te bestrijden is het belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen en richtlijnen kan houden. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om de juiste hulpmiddelen aan te schaffen. Zo kunnen sommige mensen geen handgel of mondkapjes aanschaffen. Om er toch voor te zorgen dat iedereen zich aan de regels kan houden, worden er mondkapjes uitgedeeld. Recent zijn er mondkapjes opgestuurd naar minimagezinnen in Nederland. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie