Veel scholen vinden het lastig om met het coronavirus om te gaan, hoe gaan zij er op dit moment mee om?

Ondanks dat het coronavirus ook in Nederland voor veel ongemak zorgt, zijn de meeste scholen op dit moment gewoon geopend. Dit heeft voor een deel te maken met het beleid van de Nederlandse Overheid. Daarnaast willen de scholen natuurlijk ook gewoon open blijven om alle kinderen te voorzien van het juiste onderwijs. Helaas is het voor een aantal scholen lastig om om te gaan met de gehele situatie rondom het coronavirus. Zo zijn een aantal klassen naar huis gestuurd en zijn een aantal scholen zelfs helemaal gesloten. Hoe gaan zij in de toekomst om met het vervelende coronavirus? 

Volwassenen niet toegelaten op scholen door het coronavirus

Er zijn een aantal middelbare scholen waar volwassenen niet meer welkom zijn. Dit heeft voor een deel te maken met het risico voor volwassenen, veel volwassenen lopen immers minder risico dan de meeste kinderen. Daarnaast zijn de ouders die naar school toe komen natuurlijk ook weer in contact geweest met andere mensen.

corona

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, kiezen erg veel volwassenen ervoor om zo veel mogelijk thuis te werken en boodschappen thuis te laten bezorgen.

Een moeizame start van het schooljaar door het coronavirus

Volgens de woordvoerder van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) is het schooljaar moeizaam begonnen. Hij legt namelijk uit dat de meeste scholen zijn begonnen met een tekort aan leren. Dit tekort aan leraren is in veel gevallen niets nieuws. Echter, helaas was het tekort aan leraren veel erger dan dat het voorheen was.

corona

Bovendien breekt het griepseizoen ook nog eens aan. Doordat erg veel leraren verkouden zijn geworden door de standaard griep, hebben zij ervoor gekozen om niet naar school te komen totdat zij getest zijn op het coronavirus. Wanneer de uitslag van deze coronatest negatief was, waren de leraren weer welkom op school.

Door het coronavirus is afstand houden lastig

Om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden, is het van belang om de handen goed te wassen, maar daarnaast ook voldoende afstand te houden. Helaas is de anderhalve meter maatregel lastig te handhaven. Dit komt doordat kinderen het lastig vinden om de afstand op een juiste manier te houden. Zeker tijdens het speelkwartier is het voor kinderen lastig om de onderlinge afstand goed te kunnen bewaren. 

Overvallen door het nieuws

Veel ouders geven aan dat zij continu overvallen worden door het nieuws. Helaas is het in veel situaties niet mogelijk om alle ouders op tijd te informeren. Hierdoor kwamen zij er in veel gevallen te laat achter dat het de school van hun kind gesloten was. 

Besmettingen Coronavirus bekijken op kaart Nederland

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie