Corona zorgt voor kleine stijging ziekenhuisbezetting

Er werden afgelopen dinsdag een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Over dit besluit was veel te doen. Het is namelijk nog steeds zo dat de ziekenhuizen ontzettend vol liggen met mensen die besmet zijn met het coronavirus. Hierdoor is het zo dat veel mensen geen voorstander zijn van het versoepelen van de maatregelen. Dit zal er naar verwachting namelijk alleen maar voor zorgen dat er meer mensen besmet raken waardoor de druk op de zorg enkel zal toenemen. Het is natuurlijk belangrijk om juist te proberen de druk op de zorg zo laag mogelijk te houden aangezien de zorgmedewerkers al meer dan een jaar ontzettend hard en veel moeten werken. 

corona ziekenhuis

Ondanks aantal besmettingen toch versoepelingen

De coronamaatregelen worden vanaf komende woensdag deels versoepeld. Dat kondigde Mark Rutte en Hugo de Jonge afgelopen dinsdag aan op een persconferentie. Het besluit van het kabinet kreeg van alle kanten kritiek. Zo was het OMT het er bijvoorbeeld helemaal niet mee eens dat er maatregelen versoepeld gaan worden. Zij vinden dat het veel verstandiger is om te wachten totdat de piek van de derde golf helemaal achter de rug is. Dat is logisch, maar het is aan de andere kant ook zo dat er erg veel mensen zijn waarbij de mentale gezondheid achteruit gaat doordat zij weinig kunnen als gevolg van de strenge coronamaatregelen.

Meer mensen in het ziekenhuis

Het is op dit moment erg spannend of de versoepelingen lang zullen blijven. Dat komt doordat er steeds meer mensen zijn die verwachten dat het aantal coronabesmettingen als gevolg van de versoepelingen flink zal gaan stijgen waardoor de ziekenhuizen het alleen nog maar drukker gaan krijgen. Als bijvoorbeeld ‘code zwart’ wordt bereikt zullen de versoepelingen zeker moeten worden teruggedraaid. Code zwart is de naam voor een situatie waarin er zo weinig plek is in de ziekenhuizen dat een speciale commissie moet beslissen of iemand recht heeft op een plek in het ziekenhuis of niet. 

corona 324

Het personeel is ‘op’

Een aantal artsen die werkzaam zijn op de IC in een ziekenhuis in Breda schreef afgelopen week een brief aan het kabinet. Hierin gaven zij aan dat het punt waarop het limiet van de IC-capaciteit bereikt is echt niet meer ver weg is. Daarom vinden zij het onverantwoord dat er nu al maatregelen worden versoepeld. Het is volgens hen zo dat er veel mensen zijn die in de ziekenhuizen werken die aangeven bijna ‘op’ te zijn.

Dat is ook niet gek als je kijkt naar de enorme werkdruk die er de laatste tijd in de ziekenhuizen is. Zelfs de afgelopen week is het aantal mensen wat door corona in het ziekenhuis ligt nog gestegen. Daarom zijn steeds meer mensen bang voor de effecten van de versoepelingen van de coronamaatregelen. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie