Het effect van het Coronavirus in Nijmegen

Door de komst van het Coronavirus kiest een aantal studenten ervoor om thuis te blijven wonen, zeker als zij in 2020 pas beginnen met studeren. Toch bestaat een groot deel van Nijmegen nog steeds uit studenten. Dit komt voornamelijk door de Hogeschool van Nijmegen en de Radboud Universiteit. Door deze twee instellingen blijven er toch nog steeds nieuwe studenten op de stad afkomen. Een gedeelte van de studenten is zelfs recent in Nijmegen komen wonen. Erg veel mensen vragen zich af of de komst van deze nieuwe studenten ook invloed heeft op cijfers van het Coronavirus, maar is dit wel terecht?

Het Coronavirus onder de studenten

Doordat het Coronavirus in Nijmegen veel beperkingen oplegt, kiest een aantal studenten ervoor om een jaar langer thuis te blijven wonen. Daarentegen zijn er ook erg veel studenten die uit huis gaan en in een studentenhuis gaan wonen. Het voordeel van een studentenhuis is dat dit erg gezellig kan zijn. Helaas kent deze gezelligheid ook een keerzijde. Zeker met betrekking op de corona cijfers. Het gevolg van deze cijfers is dat de burgemeester van Nijmegen heeft ingegrepen en er aantal cafés in de stad zijn gesloten.

Bekijk ook: Kaart Coronavirus Nijmegen: Statistieken en het laatste Nieuws!

Heeft het ingrijpen van de burgemeester van Nijmegen zin gehad?

Ondanks dat er afgelopen week een aantal cafés gesloten zijn, zijn er nog steeds een aantal cafés waar het gezellig druk was. Deze cafés kunnen volgens burgemeester Bruls open blijven als zij zich aan de nieuwe sluitingstijd houden. De nieuwe sluitingstijd is op dit moment 01:00. Deze vervroegde sluitingen zijn ingegaan omdat veel cafés voorheen de regels na 04:00 aan hun laars lapte. Uit betrouwbare bronnen blijkt dat de gordijnen van de cafés dicht zijn gegaan en er geen richtlijnen meer in acht werden genomen. Het gevolg hiervan is dat het Coronavirus in Nijmegen flink om zich heeft kunnen grijpen.

Coronavirus in de omgeving van Nijmegen

Naast dat er in Nijmegen een aantal cafés zijn gesloten, zijn er ook een aantal middelbare scholen in Nijmegen die hun deuren gesloten hebben. De kans is groot dat de deuren deuren van deze scholen minimaal één week gesloten zijn. Ook zijn er een aantal scholen in Nijmegen waar de middelbare scholieren alweer naar hun school kunnen. De leiding van deze scholen kiest ervoor om enkel en alleen de klassen waarin het Coronavirus in aangetroffen thuis te laten blijven. Deze scholieren kunnen thuis in quarantaine blijven en online het onderwijs volgen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie