51 studenten besmet met het Coronavirus in Groningen, waar houdt het op?

Aan het Coronavirus valt de laatste maanden niet meer te ontkomen. Dit geldt voor jong en oud. Helaas houden een aantal leeftijdsgroepen zich niet helemaal aan de door het RIVM gestelde regels, zoals de anderhalve meter maatregel. Voornamelijk jongeren lappen het grootste gedeelte van de regels aan hun laars. Het gevolg hiervan is dat er in steeds meer steden brandhaarden ontstaan. Zeker in de studentensteden van Nederland ontstaan vele brandhaarden. Komt dit doordat studenten zich niet aan de regels houden?

Kaart Nederland Coronavirus – Live Nieuws Update(s)

Het aantal besmette studenten

Helaas zijn er al een aantal studenten besmet met het Coronavirus. Op dit moment staat de teller al op 51 besmette studenten. Volgens experts in de regio Groningen zal het aantal besmette studenten de komende tijd alleen nog maar verder oplopen. Zo zijn momenteel al 29 leden van de studentenvereniging Navigators besmet. Daarnaast zijn er ook nog eens 15 leden van Vindicat besmet geraakt. Als laatst zijn er 7 tandheelkunde-studenten besmet geraakt met het vervelende virus. Door deze besmettingen gaan al deze studenten in quarantaine om hun omgeving én de rest van Nederland te beschermen.

Hoe kan het dat zoveel studenten besmet raken met het Coronavirus?

De kans is groot dat je iemand kent die het vervelende Coronavirus al eens heeft gehad. Tenminste, als degene zich heeft laten testen. Het kan namelijk ook zo zijn dat mensen in je omgeving zich nog niet hebben laten testen, maar het Coronavirus wel degelijk gehad hebben. Hierdoor lijkt het zo dat steeds meer studenten besmet zijn geraakt met de vervelende ziekte. Volgens veel experts is de het stijgende aantal besmettingen onder studenten echter geen vertekend beeld. Deze experts zeggen dat het wel degelijk komt door het wangedrag van de jongeren.

Het begin van het studiejaar in combinatie met het Coronavirus

Het studiejaar van 2020 is een aantal weken geleden van start gegaan. Helaas houdt dit wel in dat er ook steeds meer fysiek contact is. Dit contact heeft voornamelijk plaatsgevonden tijdens de introweek van het nieuwe studiejaar 2020. Daarnaast verschijnen er de laatste dagen steeds meer beelden van huisfeestjes in de studentenstad, de verspreiding van de beelden gaat voornamelijk via sociale media. Tijdens deze huisfeestjes worden de regels nauwelijks nageleefd. Deze beelden zijn natuurlijk ook terecht gekomen bij de verschillende deskundigen in Nederland. Zij geven studenten het advies om zich beter aan de regels te houden. Anders is de kans groot dat de regels aangescherpt gaan worden.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie