corona basisschool

Er is sinds het begin van de lockdown tegen de verspreiding van het coronavirus waar we op dit moment nog steeds in zitten veel discussie geweest over het wel of niet heropenen van de scholen. Dat komt doordat veel mensen vonden dat de scholen onterecht zijn gesloten omdat kinderen minder makkelijk besmet raken met corona dan volwassen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe makkelijk kinderen besmet worden met het coronavirus en daarom besloot het kabinet om geen risico te nemen. Daarom werden alle scholen waaronder ook het basisonderwijs gesloten. Kinderen kregen thuis les, maar dit was erg belastend voor veel ouders.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona basisschool

Thuisonderwijs

Het is lastig om kinderen in de basisschoolleeftijd thuisonderwijs te geven. Deze kinderen hebben veel ondersteuning en aandacht nodig, maar dat kan een docent niet aan iedereen geven tijdens een videogesprek. Daarom konden veel leerkrachten niet wachten totdat de scholen werden heropend. Toch waren er ook leraren die bang waren om besmet te raken wanneer zij weer fysiek voor de klas staan. Juist omdat er nog niet veel bekend was over besmettingen bij kinderen waren zij bang dat een kind in hun klas corona heeft. Op dit moment zijn de scholen weer geopend en is het dus tijd om te kijken naar de besmettingen onder kinderen. 

Basisscholen weer open

De basisscholen zijn weer open en daarom is het van groot belang dat kinderen die verkouden zijn thuis blijven. Het RIVM heeft cijfers naar buiten gebracht van het aantal besmettingen onder kinderen in de basisleeftijd. Meer dan 10 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd die zijn getest bleek besmet te zijn met het coronavirus. Dit geeft wel aan dat ook jonge kinderen besmet kunnen raken. De laatste weekcijfers van het RIVM geven aan dat er bijna 1400 kinderen tussen de 4 en 12 jaar positief getest zijn. In totaal werden er ruim 13.000 kinderen in die leeftijdsgroep getest.

Leraren maken zich zorgen

Voor leraren zijn deze cijfers uiteraard erg zorgwekkend. Zij willen immers niet tijdens hun werk besmet raken met het coronavirus. Volgens een woordvoerder van de Algemene Vereniging Schoolleiders(AVS) is dit precies de reden waarom leraren een streng ‘snotneuzenbeleid’ willen. Volgens de woordvoerder willen alle leraren dat de scholen open blijven, maar dit moet dan wel op een veilige manier gebeuren. De komst van de Britse variant van het coronavirus heeft voor nog meer angst bij leraren gezorgd. Dat komt doordat er veel aanwijzingen zijn dat dit virus zich sneller verspreid dan het originele virus. 

Corona-teller.nl
corona basisschool

Middelbare school

Onder kinderen in de middelbare school-leeftijd was het percentage positief geteste mensen nog hoger. Zo’n 16 procent van de coronatests die werden afgenomen bij 13 tot 17-jarigen was positief. Dat terwijl het kabinet zich juist wil richten op het heropenen van het voortgezet onderwijs. Het is dan natuurlijk een probleem dat dit de leeftijdsgroep is met het hoogste percentage positief geteste mensen.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten