Positieve coronatesten naar 7657 gedaald, hoe kan het alsnog de verkeerde kant op gaan?

Op dit moment zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. Helaas geldt dit niet alleen voor Nederland, maar daarnaast ook voor een bijna alle andere landen in de wereld. Gelukkig is het niet in ieder land zo erg als in Nederland. Echter, in Nederland worden er steeds weer nieuwe maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Zo zijn er gister verschillende extra maatregelen bij gekomen, terwijl het aantal positieve coronatesten juist afneemt, hoe kan dit?

corona

Het aantal positieve coronatesten

De laatste dagen neemt het aantal positieve coronatesten af. Toch melden een aantal experts dat deze afname nog lang niet hard genoeg gaat. Volgens een aantal van deze experts gaat de afname minder snel dan gehoopt en verwacht. Om het coronavirus toch terug te dringen, heeft de Nederlandse Overheid besloten om nieuwe maatregelen te nemen tegen het virus. Zo zijn verschillende openbare locaties gesloten, zoals dierentuinen. Daarnaast bestaat er ook nog een kans dat er een regionale lockdown komt.

Verschillende regio’s in Nederland

Het coronavirus zorgt voor ontzettend veel vervelende situaties. Echter, in Nederland zijn er 25 verschillende veiligheidsregio’s. In een aantal van deze regio’s gaat het redelijk goed. Daarentegen zijn er ook een aantal veiligheidsregio’s waar mogelijk strengere maatregelen gehanteerd gaan worden. Helaas is het nog niet helemaal duidelijk of en wanneer dit plaats gaat vinden. Het zou eventueel een optie zijn dat er een plaatselijke lockdown komt. Dit komt doordat er een aantal regio’s zijn waar het aantal besmettingen niet hard genoeg zakt. Bovendien neemt het aantal ziekenhuisopnames nog steeds niet verder af. 

Het aantal ziekenhuisopnames

Helaas neemt het aantal ziekenhuisopnames nog steeds niet verder af. Dit zorgt er dan ook voor dat er mogelijk nog strenge maatregelen genomen dienen te worden. Deze maatregelen zullen helaas wel voor veel economische schade zorgen. Naast dat deze maatregelen gaan zorgen voor economische schade, bestaat er ook een kans dat de maatregelen zorgen voor sociale schade. 

Verkeerde kant op

Het coronavirus zorgt dus voor veel ellende. Daarnaast is het aantal besmettingen, 7567 positieve coronatest, nog steeds geen reden om een feestje te kunnen vieren. Gelukkig neemt het aantal positieve testen wel af. Dit houdt dus in dat de eerder genomen maatregelen enigszins effect hebben gehad, maar of dit genoeg is blijft nog even afwachten. 

Advies van het OMT

Het OMT staat voor Outbreak Management Team. De experts van dit team hebben voorgesteld om de middelbare scholen voor twee weken te sluiten. Echter, het kabinet is hier niet in meegegaan, dit is in de persconferentie van de premier Mark Rutte te zien. Het is dan ook afwachten of zij dit in de toekomst wel gaan doen. Het afnemende aantal besmettingen is immers nog niet zoals het zou moeten zijn. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie