Corona testen in Oostenrijk, iedereen wordt massaal getest maar experts maken zich zorgen voor de kerst van 2020

In Oostenrijk wordt iedereen momenteel getest op het vervelende coronavirus. Volgens een aantal experts is het belangrijk dat iedereen zich laat testen op het coronavirus, maar mogelijk heeft de overheid van Oostenrijk verkeerde intenties. Een aantal experts maken zich namelijk zorgen dat de mensen in Oostenrijk de kerst op een normale manier kunnen vieren als het testen goed verloopt. Toch denken een aantal experts dat de valse testresultaten valse hoop kunnen geven en mogelijk niet kunnen kloppen.

Corona testen in Oostenrijk, iedereen wordt massaal getest maar experts maken zich zorgen voor de kerst van 2020 1

De situatie rondom het coronavirus in Oostenrijk

In Oostenrijk is het nog niet helemaal duidelijk of de pistes weer open gaan. Dit heeft vooral te maken met de verschillende invloeden vanuit andere landen. Er zijn een aantal landen in de omgeving die het niet verstandig vinden als de pistes in de Alpen open gaan. Dit geldt ook voor de bondskanselier Merkel. Volgens de Duitsers is het absoluut geen goed idee als de pistes weer open gaan. Dit kan zorgen voor veel meer nieuwe besmettingen. Toch verwacht de Nederlandse Overheid dat iedereen slim genoeg is om naar het advies van de overheid te luisteren. Het zou immers niet verstandig zijn om op een wintersportvakantie te gaan. 

Een vrijwillig testplan

Volgens de overheid in Oostenrijk is het plan geheel vrijwillig. Het is dan ook nog maar de vraag of het plan daadwerkelijk gaat werken. Wanneer iemand negatief getest wordt op het coronavirus, hoeft hij of zij niet in quarantaine. Mocht het daarentegen wel zo zijn dat iemand positief getest wordt, dan is het erg belangrijk dat deze persoon toch wel in quarantaine gaat.

Waarom zijn experts ongerust?

Een groot deel van de experts maakt zich vooral ongerust doordat het in veel gevallen niet mogelijk om positief getest te worden als je een klachten hebt. Echter, het kan natuurlijk wel zo zijn dat iemand nog 5 dagen nodig heeft om klachten te krijgen. Dit kan dus leiden tot een verkeerd beeld in Oostenrijk. 

Resultaten van de sneltesten in Oostenrijk

Daarnaast maken experts zich ook nog eens zorgen om de sneltesten die in Oostenrijk gebruikt gaan worden. Helaas kan het zo zijn dat deze sneltesten niet op de goede manier gebruikt worden en dat dit in de toekomst voor problemen gaat zorgen. Ook zijn de experts bang dat de testen niet accuraat genoeg zijn. Helaas kunnen de experts van buitenaf niets doen tegen de plannen van Oostenrijk.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie