Slowakije geeft 50 miljoen uit aan corona testen, is dit eigenlijk wel zinvol?

De hele wereld heeft last van het vervelende coronavirus. Dit geldt dus ook voor de meeste landen in Europa. Hierdoor kiezen steeds meer overheden ervoor om een landelijke lockdown af te kondigen. Helaas heeft deze lockdown ontzettend veel invloed op de gehele economie van het land. Wanneer het betreffende land al een zwakke economie heeft, kan het riskant zijn om opnieuw een lockdown af te kondigen. Hierdoor kiezen steeds meer landen voor een andere optie. Zo ook Slowakije.

Het beleid in Slowakije

Op dit moment is de Slowaakse economie absoluut niet sterk. Het zou dan ook ontzettend slecht zijn als er een landelijke lockdown afgekondigd wordt. Een landelijke lockdown is voor iedere economie slecht, maar in Slowakije zou dit funest kunnen zijn en voor veel problemen kunnen zorgen. 

corona

Hierdoor kiezen zij ervoor om het gehele land te testen. Op dit moment zijn er al meer dan 3,6 miljoen mensen getest op het coronavirus. In totaal worden er ongeveer 5,5 miljoen mensen getest op het vervelende coronavirus. 

De prijs van de testen

Op dit moment vindt er dus een erg grootschalig experiment plaats in Slowakije. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer vrede is onder de bevolking. Zij willen natuurlijk ook niet dat er een landelijke lockdown afgekondigd worden. Dit zou namelijk veel meer geld kosten dan de huidige 50 miljoen die is uitgetrokken om de corona testen uit te kunnen voeren. De prijs van een corona test uit Slowakije is ongeveer 4,35 euro. Echter, doordat de testen relatief goedkoop zijn, bestaat de kans dat deze testen minder nauwkeurig zijn.

Corona testen niet voor de volle 100% betrouwbaar

Volgens een aantal experts zijn de goedkopere testen die men in Slowakije gebruikt niet voor de volle 100% betrouwbaar. Echter, het grootste gedeelte van de Slowaken heeft zich al laten testen. Deze keuze is vrijwillig gemaakt. Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk of de overige Slowaken zichzelf ook willen laten testen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat zij zich niet laten testen omdat zij denken dat de testen toch niet helemaal betrouwbaar zijn. Wanneer er positief getest wordt, dient te bewoner 10 dagen in quarantaine te gaan. 

Blauw briefje

Doordat het coronavirus zo besmettelijk is, mogen de Slowaken enkel naar buiten als zij een blauw briefje bij zich hebben. Op dit briefje staat de negatieve uitslag van de corona test. Dit houdt dus in dat een negatieve uitslag redelijk veel vrijheid met zich meebrengt. Hierdoor zullen steeds meer Slowaken zich uitsluiten bij het beleid van de overheid. Echter, het blijft natuurlijk wel van belang om gebruik te blijven maken van handgel, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om afstand te houden. 

One Response

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie