Coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers minder vrijheid geven

Helaas heeft het coronavirus ontzettend veel vervelende gevolgen. De kans is groot dat het coronavirus ervoor gaat zorgen dat er een grote economische crisis aan komt. Daarnaast hebben erg veel ondernemers op dit moment last van economische schade. Om deze schade zo veel mogelijk te beperken, laten een aantal werkgevers hun personeel vanuit huis werken. Dit kan ervoor zorgen dat werknemers meer stress ervaren. Helaas zijn er een aantal mensen die ervoor gezorgt hebben dat werkgevers niet meer positief te spreken zijn over hun personeel.

Coronavirus zorgt ervoor dat werkgevers minder vrijheid geven 1

Werknemers zijn bezig in de tuin tijdens corona

Er zijn een aantal werknemers die ervoor gezorgd hebben dat er problemen ontstaan zijn tijdens de corona crisis. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende onderdelen van een organisatie. Er zijn een aantal functies binnen een organisatie waar de productiviteit erg laag lag. Hierdoor zijn mensen in hun tuin gaan klussen, terwijl ze eigenlijk aan het werk zouden moeten zijn. Hier zijn een aantal werkgever achter gekomen en op dit moment controleren zij hun personeel goed. 

Een camera die altijd aan moet staan

De corona crisis zorgt voor erg veel onzekerheid bij bedrijven. Volgens een aantal bedrijven is het belangrijk dat de betaalde uren productief gewerkt wordt. In een aantal gevallen kiezen werkgevers ervoor om hun personeel geheel thuis te laten werken. Hierdoor verliezen zij de controle over hun werknemer. Om er toch voor te zorgen dat ze hun personeel in de gaten kunnen houden, kiezen een aantal werkgevers ervoor om een camera te installeren die tijdens het werk altijd aan moet staan.  

Spionage software op een laptop

Een aantal werkgevers kiest er zelfs voor om spionage software op de laptop van de werknemers te zetten. Een groot deel van de werknemers vindt deze maatregelen niet prettig. Volgens een aantal van hen is het zelfs schending van hun privacy. Toch vinden de meeste werkgevers dit een goede oplossing om controle te kunnen houden. Echter, helaas gaat de kwaliteit van veel werknemers achteruit doordat zij meer druk ervaren en hierdoor minder goed presteren.  

Mensen hebben meer stress van het werk

Nu mensen thuis aan het werk zijn, hebben steeds meer werkgevers last van stress. Helaas wordt deze stress niet alleen veroorzaakt door het uitvoeren van de werkzaamheden. Een groot deel van de stress wordt veroorzaakt doordat werknemers minder vrijheid hebben. Echter, volgens de Nederlandse Overheid is het belangrijk dat werkgevers werknemers ook vrijheid geven. Door middel van deze vrijheid kunnen gezondheidsklachten voorkomen worden. Helaas kan stress vervelende klachten veroorzaken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie