corona virus

Er zijn nog steeds erg heftige maatregelen tegen het coronavirus. Ondanks deze maatregelen neemt het aantal nieuwe besmettingen steeds meer toe. Je kunt verschillende redenen bedenken waardoor er meer mensen besmet zijn geraakt de afgelopen tijd. Het mooie weer is zeker één van deze redenen. Hierdoor zijn mensen meer naar buiten gegaan en met elkaar in contact gekomen. Daarom is de kans dat de mensen elkaar besmetten natuurlijk groter en is het logisch dat er meer besmettingen zijn gemeld gedurende de afgelopen week. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona virus

Stijging van 7%

Het totale aantal coronabesmettingen in Nederland van de afgelopen week is 31.984. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van de week daarvoor. De stijging is waarschijnlijk deels een gevolg van het feit dat er meer tests zijn afgenomen, maar toch maakt het RIVM zich zorgen. Dit komt doordat het reproductiegetal voor het eerst sinds het ingaan van de lockdown hoger is dan 1. Het reproductiegetal is een indicatie van de verspreiding van het coronavirus. Als dit hoger is dan 1 betekent het dat de epidemie in Nederland groter wordt. Dit is uiteraard reden tot zorgen bij het RIVM.

Minder sterfgevallen

Er is ook goed nieuws. Het RIVM heeft namelijk minder sterfgevallen die veroorzaakt worden door het coronavirus gemeld. Afgelopen week waren dat er slechts 309 terwijl er in de week daar voor 418 sterfgevallen door het coronavirus zijn gemeld. Dit is natuurlijk zeer goed nieuws aangezien dit er op kan wijzen dat de vaccinatiecampagne van de overheid begint aan te slaan. De mensen die op dit moment gevaccineerd zijn hebben de meeste kans om te overlijden wanneer zij besmet raken met het coronavirus. Daarom is het logisch dat er minder mensen overlijden door het coronavirus wanneer er meer mensen zijn gevaccineerd. 

corona virus

Effecten van het weer

Tijdens het begin van de coronacrisis leek het er op dat het mooie weer een positieve invloed had op het aantal besmettingen. Het is natuurlijk ook zo dat je buiten minder kans hebt om besmet te raken met het coronavirus, maar de kans is zeker aanwezig. Daarom is het van belang om ook buiten zeker op te letten dat je je aan de maatregelen houdt. Zeker omdat er nu nieuwe varianten zijn die besmettelijker zijn dan het originele virus. Ook buiten is de kans dus groter dat je besmet raakt door een nieuwe variant. Hierdoor is het logisch dat er meer besmettingen zijn ontstaan nadat mensen massaal naar buiten gingen.

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten