Bij een nieuwe corona-uitbraak in 2020 gaat er eerder ingegrepen worden

De laatste corona-uitbraak heeft voor veel problemen gezorgd. Zo zitten de ziekenhuizen weer overvol en hebben we nu te maken met een strenge lockdown. Veel mensen bekritiseren momenteel de aanpak van de overheid. Zo had de corona-uitbraak van nu voorkomen kunnen worden. Om te voorkomen dat er in de toekomst weer zo’n situatie tot stand komt, gaat het coronavirus nu anders aangepakt worden. Zo zal er bij een soortgelijke situatie sneller en harder ingegrepen worden. 

De signaalwaarden gaan naar beneden

De signaalwaarden zijn waarden waarbij er gesloten wordt om in te grijpen. Vanaf nu zullen deze signaalwaarden lager liggen, waardoor er dus eerder maatregelen worden getroffen. Dit omdat de waarden die nu golden te veel uitnodigden om steeds verder te rekken. 

Wat zegt van Van Diesel over de kritiek op de corona-uitbraak

Van Dissel vindt dat de kritiek over dat er dit najaar te laat is ingegrepen, niet terecht. Wel geeft hij aan dat er in de toekomst sneller ingegrepen zal worden. Op het moment dat het aantal positieve testen stijgt, wordt er vanaf nu direct ingegrepen. 

Werken de huidige coronamaatregelen wel goed genoeg?

Momenteel gelden er erg veel regels in ons land. Hierdoor hebben de kerst vrij eenzaam door moeten brengen en zal ook oud en nieuw anders zijn dan voorgaande jaren. Toch waren deze maatregelen hard nodig. Gelukkig lijkt de lockdown nu zijn vruchten af te werpen en is het aantal nieuwe coronabesmettingen per dag naar beneden gegaan. Zo zijn er op 30 december 9.604 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Op 19 december waren dit er nog 13.000.

corona 324

Enorme drukte in de ziekenhuizen

De ziekenhuizen zijn momenteel net zoals voor de zomer, erg vol. In sommige ziekenhuizen kunnen er geen nieuwe corona patiënten meer worden aangenomen. Wel zijn er door het land verspreidt nog zo’n 1100 bedden vrij voor corona patiënten. Toch is het van belang dat het aantal nieuwe besmettingen nog verder daalt. Zo zijn er afgelopen dinsdag meer dan 170 mensen opgenomen in het ziekenhuis. 

Zou er in januari een nieuwe piek komen?

Ondanks de huidige maatregelen is er alsnog een kans dat we in januari te maken krijgen met een nieuwe piek. Zo zijn er tijdens deze vakantie veel mensen die alsnog op bezoek gaan bij anderen. Bij veel van de situaties wordt er geen 1,5 meter afstand bewaard. Hierdoor is de kans dik aanwezig dat het coronavirus zich verder heeft weten te verspreiden. Of er daadwerkelijk meer besmettingen tot stand zijn gekomen, moet nog blijken. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie