Coronavirus zorgt voor uitstel reguliere vaccinaties

Het coronavirus heeft veel invloed op landen overal ter wereld. Dat is logisch aangezien het grootste deel van de wereld in ieder geval deels in lockdown is. In Nederland wachten de mensen met smart op de versoepelingen die vanaf morgen van kracht zijn. Het is dan weer mogelijk om op een terras te genieten van het mooie weer. Daarnaast is de avondklok ook niet meer geldig waardoor je in de avond gewoon buiten mag zijn. Dit is voor veel Nederlanders erg fijn aangezien de avondklok zonder twijfel de coronamaatregel was waar het meest weerstand tegen is ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de avondklokrellen. 

corona vaccin

Aantal nieuwe besmettingen verminderen

Alle landen proberen door middel van coronamaatregelen hetzelfde doel te bereiken. Het is natuurlijk de bedoeling dat er zo min mogelijk mensen besmet raken met het coronavirus. Ook al zal het grootste deel van de mensen die besmet zijn met het virus niet ernstig ziek worden is het erg belangrijk dat er niet te veel mensen besmet raken. Een klein deel van deze mensen heeft namelijk zorg nodig in een ziekenhuis. Het is lastig om iedereen de zorg te geven waar ze recht op hebben als de instroom van nieuwe patiënten zo ontzettend groot is. Daarom is het van belang dat er zo min mogelijk nieuwe mensen besmet raken om de druk op de zorg te verminderen. 

Vaccinaties

Er zijn verschillende vaccins die ervoor moeten zorgen dat mensen niet meer besmet kunnen raken met het coronavirus. Hoe effectief de vaccins zijn is verschillend, maar het is een feit dat je na het nemen van het vaccin beter beschermd bent en een zeer kleine kans hebt om ziek te worden. Het is daarom belangrijk dat er zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen worden gevaccineerd. Er is alleen wel een nadeel aan het hoge tempo van vaccineren. Het is namelijk zo dat er veel landen zijn die door het toedienen van het coronavaccin reguliere vaccinaties tegen ziektes als polio of de mazelen uitstellen. 

corona vaccin

Onderzoek van WHO

De WHO heeft onderzoek gedaan naar de vaccinaties in landen die hard aan het vaccineren zijn tegen corona. Dit onderzoek werd gedaan in de vorm van een enquête die aan 135 landen werd voorgelegd. Hieruit bleek dat zo’n 50 landen hun normale vaccinatieschema hebben moeten aanpassen door het coronavirus. Hierdoor worden veel reguliere vaccinaties uitgesteld. Dat is natuurlijk niet fijn aangezien hierdoor op de lange termijn problemen kunnen ontstaan. Daarom is het van belang dat landen hun best doen om naar het coronavaccin ook andere vaccins toe te dienen aan hun bevolking.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie