Het coronavirus zorgt voor uitstel van niet-urgente zorg in 2020, dit geldt alleen niet voor Tiels ziekenhuis

Sinds een aantal maanden heeft heel de wereld last van het coronavirus. Vanaf maart van het jaar 2020 heeft het virus ook in Nederland in haar greep. Helaas is de kans groot dat het coronavirus nog niet verslagen is. Om te voorkomen dat het coronavirus nog meer slachtoffers gaat maken in de komende periode, is het erg belangrijk om eens te kijken wat de verschillende maatregelen zijn die genomen kunnen worden. Verdere besmettingen met het coronavirus kunnen ontstaan doordat mensen zich niet aan de maatregelen houden. Helaas zorgt dit ervoor dat de druk op de Nederlandse ziekenhuizen toe gaat nemen.

Het coronavirus zorgt voor uitstel van niet-urgente zorg in 2020, dit geldt alleen niet voor Tiels ziekenhuis 1

Kunnen Nederlandse ziekenhuizen de druk aan?

Het coronavirus zorgt ervoor dat er erg veel druk is vanuit de Nederlandse ziekenhuizen. De kans is hierdoor groot dat het coronavirus in de komende periode gaat zorgen voor het uitstellen van niet-urgente operaties. Helaas zijn erg veel Nederlandse ziekenhuizen hier niet op voorbereid. De kans is dan ook erg groot dat een groot deel van de Nederlandse ziekenhuizen operaties uitgaat stellen. Echter, dit geldt alleen niet voor een Tiels ziekenhuis in Nederland. Zij zeggen er rekening mee gehouden te hebben.

‘Corona is niet nieuw’

Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis in Tiel is het coronavirus niet nieuw. De kans is volgens hem groot dat een groot deel van de operaties in het Tielse Ziekenhuis Rivierenland gewoon door zal gaan. Zij hebben de planning gemaakt met het coronavirus in het achterhoofd. Volgens de woordvoerder is het normaliter een erg rustige periode in het ziekenhuis. Dit geldt daarentegen dus niet voor de patiënten van het coronavirus. Toch is het voor het ziekenhuis in Tiel mogelijk om operaties alsnog door te laten gaan. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis hebben ze nog geen belteam klaar zitten om de patiënten te laten weten dat de operatie niet door zal gaan. 

Planbare zorg wordt gestaakt

Volgens Minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport) heeft laten weten dat een groot deel van de planbare zorg in Nederland niet door zal gaan. Dit komt doordat de druk in de ziekenhuizen ontzettend groot is geworden. Het gaat hierbij vooral om behandelingen die langer dan zes weken uitgesteld kunnen worden. Hierbij kan gedacht worden aan operaties aan de knie en lies. Wel begrijpen de ziekenhuizen dat het ontzettend vervelend is voor de mensen die thuis zitten op een operatie wachten. Toch is het nog niet helemaal bekend hoe lang de operaties uitgesteld zullen worden. Mogelijk kan het vaccin positief werken.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie