corona vaccin

Op het internet zijn veel vragen en antwoorden over het coronavaccin te vinden. Het is echter niet zo dat alle informatie die je over het vaccin kunt vinden ook daadwerkelijk juist is. Er doen zich veel verhalen de ronde waardoor sommige mensen een verdraaide versie van de waarheid te horen krijgen. Dit is geen goede ontwikkeling aangezien er hierdoor misschien meer mensen zijn die zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Er zijn een aantal dingen die veel mensen willen weten voordat zij zich laten vaccineren. Dit zijn vijf dingen die je moet weten over het coronavaccin.

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Hoelang duurt het voor we het resultaat van de vaccinaties gaan merken?

Het vaccineren is inmiddels al een tijdje bezig. Toch merk je in Nederland nog niets van het feit dat er steeds meer mensen een vaccinatie hebben gehad. Daarom vragen steeds meer mensen zich af hoelang het gaat duren voordat we de effecten van het vaccin gaan merken. De meeste mensen die nu gevaccineerd zijn hebben slechts hun eerste prik gekregen. Zij zijn nog niet volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Naar verwachting zullen de effecten van de vaccinaties merkbaar zijn wanneer een groter deel van de ouderen is ingeënt.

Hoe werkt een coronavaccin?

In Nederland worden drie verschillende vaccins gebruikt. Deze vaccins zijn allemaal bedoeld om het immuunsysteem als het ware te activeren. Dat gebeurt door een klein stukje van het coronavirus in het lichaam aan te brengen. Het lichaam zal dan antistoffen aanmaken waardoor het lichaam ook beter weet hoe het moet reageren wanneer het echte coronavirus opduikt. 

Hoe wordt onderzocht of een vaccin echt werkt?

Het is van belang dat de werking van het vaccin goed wordt onderzocht. Daarom vragen veel mensen zich af op wat voor manier dit wordt onderzocht. Normaal gesproken wordt een vaccin onderzocht met een testgroep van meer dan tienduizend mensen. Op basis van de resultaten van dit onderzoek kunnen wetenschappers berekenen hoe goed het coronavaccin werkt. 

Corona-teller.nl

Hoe beoordeel je een vaccin?

corona vaccin

De ontwikkelaar van een coronavaccin moet er eerst zelf voor zorgen dat er voldoende gegevens zijn verzameld over het mogelijke vaccin. Deze gegevens moeten aantonen dat het vaccin goed werkt en niet schadelijk is. In de Europese Unie wordt het beoordelen van vaccins gedaan door het Europees medicijnagentschap. Zij kijken dan naar de werking van het vaccin en of er eventuele bijwerkingen zijn. 

Heeft het coronavaccin bijwerkingen?

Voor zover bekend hebben de vaccins die in Nederland worden gebruikt weinig bijwerkingen. Wel werden sommige testpersonen vermoeid of krijgen zij verschijnselen die op griep lijken. Dit soort bijwerkingen zijn normaal voor vaccins en daarom is dit niets om je zorgen over te maken. Wel wordt het bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen aangeraden om te wachten met het nemen van het vaccin.

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten