Coronavaccin toegediend aan bijna alle Engelse 50-plussers

Het is van belang dat mensen beseffen dat de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij is als iedereen zich laat vaccineren. Dat komt doordat je als land groepsimmuniteit wilt bereiken. Dit houdt in dat een groot deel van de bevolking van een land immuun is tegen het coronavirus waardoor ook de mensen die niet immuun zijn niet besmet raken. Op die manier kan het virus nooit zo snel rondgaan door de samenleving als er zou gebeuren wanneer er niemand is die immuun is. Door een groot deel van de bevolking te vaccineren zorg je er dus voor dat het coronavirus zich niet makkelijk kan verspreiden onder de Nederlandse bevolking waardoor er minder maatregelen nodig zijn. 

Coronavaccin toegediend aan bijna alle Engelse 50-plussers 1

Vaccinatiecampagne in Nederland

In Nederland zijn we inmiddels al een tijd bezig met het toedienen van de verschillende coronavaccins. Daarom is het logisch dat mensen verwachten de eerste effecten van deze vaccinatiecampagne binnenkort te zien. Als je goed naar de nieuwste cijfers kijkt, kun je zeker wel zien dat er wordt gevaccineerd. Dit kun je vooral goed zien wanneer je naar de coronabesmettingen onder een specifieke doelgroep kijkt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan ouderen die in een verzorgingstehuis wonen. Onder deze groep is het aantal mensen wat is overleden, maar ook het aantal nieuwe besmettingen erg gedaald nadat er werd gevaccineerd tegen corona.

Maatregelen in Engeland

Het is in andere landen wel duidelijk te zien dat er wordt gevaccineerd. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar Engeland. Hier zijn een aantal belangrijke coronamaatregelen versoepeld doordat er een groot genoeg deel van de Nederlandse bevolking was ingeënt tegen het coronavirus. Dit is een goed voorbeeld van een land die de vaccinatiecampagne op een goede manier hebben aangepakt waar nu de vruchten van geplukt kunnen worden. De reden dat het in Engeland mogelijk is om een deel van de coronamaatregelen te versoepelen is het feit dat een groot deel van de inwoners van Engeland al is gevaccineerd. 

corona vaccinatie

50-plussers gevaccineerd

In Engeland is ongeveer 95 procent van de mensen die ouder zijn dan 50 gevaccineerd tegen corona. Dat is natuurlijk erg fijn voor de rest van het land aangezien dit er voor zorgt dat er minder mensen in het ziekenhuis belanden waardoor er versoepelingen mogelijk zijn. Het zal volgens het RIVM nog wel even duren voordat we in Nederland een soortgelijke vaccinatiegraad hebben bereikt. Daarom is het fijn dat er is besloten om toch te vaccineren met het vaccin van Janssen. Dit zorgt er voor dat het in Nederland eerder mogelijk wordt om maatregelen te versoepelen.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie