Coronavaccin Janssen ook onderzocht op bijwerkingen

Het is van belang dat iedereen die hier toe bereid is zo snel mogelijk een coronavaccin kan krijgen. Op die manier zijn er steeds meer mensen beschermd tegen het virus wat er voor zorgt dat het virus zich steeds minder snel kan verspreiden door het land. Daarom is het van belang dat zo veel mogelijk mensen bereid zijn om zich te laten vaccineren. Het is namelijk zo dat de vaccinatiecampagne alleen effect heeft wanneer de vaccinatiebereidheid hoog. Als te weinig mensen in een land ingeënt zijn tegen het coronavirus, is de vaccinatiegraad laag waardoor het virus zich nog steeds kan verspreiden. Dit gebeurt dan via de mensen die niet zijn gevaccineerd. 

corona vaccin

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad is van essentieel belang in het controleren van een uitbraak van een virus. Dat komt doordat er genoeg mensen moeten zijn ingeënt dat het virus zich niet meer zomaar kan verspreiden. Op die manier zullen mensen die niet gavaccineerd zijn tegen het coronavirus als het ware beschermd worden tegen het virus aangezien genoeg anderen wel zijn gevaccineerd. Veel mensen die zich niet willen laten vaccineren doen dat omdat er volgens hen te weinig bekend is over eventuele bijwerkingen. Daarom is het goed dat er veel onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van bepaalde vaccins. 

Onderzoek naar het coronavaccin van Janssen

Een tijdje geleden werd het vaccin van Janssen uit Leiden goedgekeurd door EMA. Hierdoor is het toegestaan om hiermee te vaccineren. Er kwamen veel negatieve berichten over een ander coronavaccin, namelijk dat van AstraZeneca. Het krijgen van trombose in combinatie met een te klein aantal bloedplaatjes is een zeldzame bijwerking van dit vaccin. Daarom wordt er ook een onderzoek gestart naar het vaccin van Janssen. Er zijn tot nu toe wereldwijd zo’n 4,5 miljoen mensen ingeënt met het Janssen-vaccin en van deze groep mensen zijn er tot nu toe 4 meldingen binnengekomen van mensen die last kregen van bloedproppen.

corona vaccin

Het vaccin

In totaal zijn er dus 4 meldingen van ernstige bijwerkingen van het coronavaccin van Janssen binnengekomen. 3 van deze meldingen zijn afkomstig uit de verenigde staten waar het vaccin al een tijdje is goedgekeurd. In Europa worden de eerste leveringen in april verwacht. De kans lijkt op dit moment aanwezig dat trombose en een te klein aantal bloedplaatjes net als bij het coronavaccin van AstraZeneca een erg zeldame bijwerking is van het nieuwe vaccin. Het is dan wel van belang om er rekening mee te houden dat er tot nu toe gemiddeld genomen minder dan één melding per miljoen gevaccineerde mensen is.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie