corona vaccinaties

De afgelopen maanden zijn er een aantal corona mutaties ontdekt. Onder andere de Britse mutant van het coronavirus zorgt voor veel problemen. Daarnaast doet ook de Afrikaanse variant van het coronavirus zijn opmars in verschillende landen. Er was dan ook een angst dat de verschillende vaccins die zijn ontwikkeld, niet werken tegen deze mutaties. Na langer onderzoek blijkt dit uiteindelijk toch niet het geval te zijn.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Voorheen was er geen sprake van aanwijzingen

Er is al vaker benoemd dat de huidige vaccins ook tegen de mutaties zouden werken. Echter, toen ging het voornamelijk om aanwijzingen. Dit maal gaat het om een onderzoek dat bevestigd dat er geen nieuw vaccin nodig is tegen de mutaties van het coronavirus. Wel geven de verschillende vaccins bedrijven aan dat ze ook nu nog in de gaten blijven houden of de vaccins wel werken tegen de mutaties. 

corona vaccinatiee

Het coronavirus laat veel banen verloren gaan

Het coronavirus heeft zowel op gezondheid als economisch gebied veel gevolgen. Een economisch gevolg van het virus is dat er veel banen verloren gaan en zullen gaan. De lampenfabriek Signify verwacht dat er de aankomende tijd 700 mensen hun baan zullen verliezen. Naast Signify zijn er nog erg veel andere bedrijven die genoodzaakt zijn om personeel te ontslaan. 

Veel bedrijven staan om omvallen maar worden overeind gehouden door de overheid

Op dit moment staan er erg veel bedrijven op omvallen. Echter, door de steunpakketten van de overheid blijven zij nu overeind. In 2020 zijn er dan ook aanzienlijk minder faillisementen geweest ten opzichte van het jaar ervoor. De ’ongezonde’ bedrijven die nu overeind zijn gehouden, zouden zomaar eens later alsnog om kunnen vervallen. Op het moment dat de steunpakketten wegvallen, is de kans groot dat er veel faillismenten komen. In hoeverre de opstart regelingen hiertegen zullen helpen, zal nog moeten blijven. 

Corona-teller.nl
corona vaccinaties mutanten

Wordt het coronavirus gebruikt als onderdeel in een politieke strijd?

De afgelopen tijd komt er vooral veel slecht nieuws vanuit Duitsland over het AstraZeneca vaccin. Zo zou dit vaccin niet of nauwelijks werken bij 65 plussers. De maker van het vaccin denken dat deze geruchten worden verspreid vanwege de Brexit. Of de politiek daadwerkelijk een rol speelt bij het nieuws over AstraZeneca vaccin, is niet duidelijk. Daarnaast wordt er ook nog onderzocht of het vaccin echt niet helpt bij 65 plussers. Mocht dit het geval zijn, dan wordt het vaccinatieplan in verschillende landen volledig omgegooid.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten