corona vaccin

Het feit dat er in Nederland gevaccineerd wordt, geeft veel mensen hoop. Hierdoor is het einde van de coronacrisis steeds meer in zicht. Op dit moment zijn er nog geen effecten van de vaccinaties te merken, maar wanneer er meer mensen gevaccineerd zijn, zal dit zeker anders zijn. Dat komt doordat een vrij groot deel van de mensen ingeënt moet zijn om echt effect te zien in de cijfers. Daarom is het van belang dat Nederland zo snel mogelijk de meest kwetsbare mensen vaccineert. Door de mensen die het meest kwetsbaar zijn door het virus een vaccin te geven, voorkom je dat deze mensen in het ziekenhuis komen te liggen als ze besmet raken. 

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
corona vaccin

Een veilig vaccin

De mensen die het meest kwetsbaar zijn voor het virus moeten uiteraard eerst het vaccin krijgen. Dat zorgt er voor dat de druk op de ziekenhuizen minder groot wordt. Wanneer een groot deel van de kwetsbare mensen is ingeënt, zullen er minder mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Als je mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus gaat vaccineren, is het van groot belang dat dit vaccin veilig is. Een vaccin werkt op je immuunsysteem, maar als dit heel zwak is wanneer je het vaccin krijgt kun je daar aan overlijden. Daarom moeten de coronavaccins wat in Nederland wordt gebruikt veilig zijn. 

Een vaccin voor ouderen

Ouderen zijn de groep die gemiddeld genomen het meest kwetsbaar zijn voor het coronavirus. Dat komt doordat het immuunsysteem door de jaren heen minder goed wordt. Daarom is het logisch dat ouderen als eerst een vaccinatie krijgen. Het is dan wel belangrijk dat dit vaccin helemaal veilig is voor ouderen. In Nederland wordt het vaccin van AstraZeneca niet gegeven aan mensen die ouder zijn dan 65 omdat het niet zeker is of dit vaccin wel helemaal veilig is voor mensen met een heel zwak immuunsysteem. De vaccins van Pfizer en het vaccin van Moderna worden wel gebruikt om ouderen te vaccineren. 

Sterfgevallen

In Nederland zijn tot nu toe 35 gevallen gemeld van mensen die zijn overleden kort nadat zij waren gevaccineerd tegen het coronavirus. Bijwerkingencentrum Lareb liet dat vandaag weten. Lareb is de organisatie waar alle bijwerkingen van het coronavaccin worden gemeld. Meestal gaat het hierbij om lichte griepverschijnselen. Dit is normaal aangezien je als het ware een deel van het virus krijgt ingespoten waardoor je lichaam antistoffen kan aanmaken. Volgens Lareb waren de mensen die zijn overleden nadat ze zijn gevaccineerd allemaal ouderen met ernstige gezondheidsproblemen. 

Corona-teller.nl
corona vaccin

Klachten

Een deel van de mensen die zijn overleden nadat zij zijn gevaccineerd kreeg in de dagen na de vaccinatie klachten die vaker voorkomen bij mensen die net gevaccineerd zijn. Deze klachten zijn hoogstwaarschijnlijk niet de oorzaak van het overlijden, maar ze kunnen er wel voor hebben gezorgd dat hun gezondheidstoestand is verslechterd.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝
Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten