corona obesitas

Overal ter wereld werd er sinds het begin van de coronacrisis met smart gewacht op de komst van een coronavaccin. Een vaccin zou er voor kunnen zorgen dat de maatregelen die er op dit moment zijn worden teruggedraaid. Het is van belang dat er genoeg mensen zijn gevaccineerd wanneer de maatregelen worden teruggedraaid. Dat komt doordat er genoeg mensen immuun moeten zijn om te voorkomen dat het virus zich onder de Nederlandse bevolking verspreidt. Daarom zullen de effecten van de vaccinaties op de korte termijn nog niet zichtbaar zijn.

Online Testen via Corona-teller.nl

Vaccinaties

corona obesitas

Pas wanneer een groot deel van de bevolking is gevaccineerd tegen het coronavirus, kunnen alle maatregelen worden teruggedraaid. Als je gevaccineerd bent kun je niet besmet raken en daarom ook niemand anders besmetten. Wanneer er voldoende mensen zijn gevaccineerd zullen de mensen die niet gevaccineerd zijn het hierdoor moeilijk aan elkaar door kunnen geven. Bovendien is het vooral van belang dat de mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus een vaccinatie krijgen. Op die manier kun je voorkomen dat mensen complicaties krijgen of overlijden aan het coronavirus. 

Voorrang bij vaccinaties

Op dit moment zijn er op de wereld niet genoeg doses van het coronavaccin om iedereen te vaccineren. Daarom kan niet ieder land direct voldoende vaccins opkopen om de hele bevolking in te enten. In Nederland is dat ook het geval. Er zijn niet genoeg vaccins om direct iedereen te vaccineren en daarom moeten bepaalde mensen voorrang krijgen om zich te laten vaccineren. Het is immers belangrijker dat mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus snel worden gevaccineerd dan mensen die niet binnen een risicogroep vallen. Er is nog veel discussie geweest over wie wanneer recht heeft op een vaccinatie. 

corona vaccin

Overgewicht

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op complicaties wanneer zij besmet raken met het coronavirus. In de eerste golf werd duidelijk dat maar liefst 80 procent van de mensen die op de intensive care lagen overgewicht had. Het ministerie van volksgezondheid welzijn en sport heeft bevestigd dat mensen met morbide obesitas voorrang krijgen bij de AstraZeneca vaccins. Ook mensen met het syndroom van down en mensen die door een neurologische aandoening moeilijk kunnen ademhalen krijgen eerder een vaccin dan veel anderen. 

Corona-teller.nl

Risicogroepen

De gezondheidsraad heeft geadviseerd om het AstraZeneca vaccin niet toe te dienen aan mensen die ouder zijn dan 65. Er werden toen drie risicogroepen aangewezen die voorrang zouden moeten krijgen bij het krijgen van dit coronavaccin. In de komende weken wordt het vaccin van AstraZeneca geleverd en kunnen de eerste Nederlanders dit toegediend krijgen. Het vaccineren wordt per regio aangepakt. De volgorde van de regio’s is nog niet bekend, wel is bekend dat Zeeland als eerste aan de beurt is voor het krijgen van dit vaccin.

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten