corona onderzoek

De meeste mensen kunnen niet wachten tot er voldoende mensen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Wanneer er voldoende mensen een vaccin hebben gekregen, kan dat er voor zorgen dat de maatregelen kunnen worden teruggedraaid. Daarom is het van belang om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te vaccineren. In Nederland worden er verschillende vaccins gebruikt. Deze vaccins zijn in een rap tempo ontwikkeld waardoor veel mensen bang zijn voor mogelijke bijwerkingen.

Online Testen via Corona-teller.nl

Vaccin

corona onderzoek

Er zijn verschillende bedrijven die een vaccin tegen het coronavirus hebben ontwikkelt. Deze bedrijven doen hun best om zo veel mogelijk doses van het vaccin te produceren. Hoe meer vaccins, hoe sneller de maatregelen kunnen worden teruggedraaid. Er zijn twijfels bij het vaccin van de fabrikant AstraZeneca. De universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan naar de werking van dit coronavaccin. Uit dit onderzoek bleek dat het vaccin minder goed werkt bij mensen die milde klachten hebben door de nieuwe Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus. Veel mensen in Zuid-Afrika zijn met deze variant besmet waardoor dit een groot probleem is.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft één miljoen doses van het coronavaccin van AstraZeneca besteld. Het plan was om volgende week te beginnen met het vaccineren van inwoners van het land. De Universiteit van Oxford is een onderzoek gestart naar de werking van dit vaccin bij mensen die besmet zijn met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Zuid-Afrika wil geen risico nemen en wacht daarom op de resultaten van het onderzoek van de universiteit. Dat is om geen risico te nemen met het vaccineren van mensen. De overheid heeft er voor gekozen om te wachten op de peerreview van dit onderzoek. 

Onderzoek

De universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan naar de werking van het coronavaccin van AstraZeneca. Tijdens dit onderzoek hebben meer dan tweeduizend vrijwilligers twee doses van het vaccin gehad. Vervolgens werd gekeken naar de werking van dit vaccin tegen de Zuid-Afrikaanse mutatie van het coronavirus. Uit dit onderzoek is gebleken dat de bescherming van dit vaccin tegen de Zuid-Afrikaanse variant minimaal is. Daarom heeft de overheid van het land er ook voor gekozen om het vaccineren uit te stellen totdat er meer duidelijk is over de werking van het vaccin.

Corona-teller.nl
corona 2021

Gemiddelde leeftijd van de onderzoeksgroep

De resultaten van dit onderzoek moeten niet direct als de waarheid worden beschouwd. Het is namelijk zo dat dit een eerste onderzoek is naar de werking van het vaccin. Bovendien was de onderzoeksgroep niet representatief voor de groep mensen die doorgaans het meest klachten krijgen als zij besmet zijn met het coronavirus. De gemiddelde leeftijd van de onderzoeksgroep was 31 jaar. Bovendien zijn er op dit moment nog geen aanwijzingen dat het vaccin wat onderzocht is minder goed werkt bij mensen die ernstige klachten hebben. 

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Afspraak maken via Corona-teller.nl
Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten