Het vaccineren tegen het coronavirus kan in Nederland niet snel genoeg beginnen in 2021

Ondanks alle maatregelen die genomen worden door de overheid, blijft het aantal nieuwe corona patiënten per dag te hoog. Zo ligt het aantal nieuwe corona besmettingen per dag alsnog rond de 10.000. Om ervoor te zorgen dat het coronavirus voor minder schadelijke gevolgen zorgt in ons land, is het van belang dat de Nederlanders gevaccineerd worden. Wanneer er precies gevaccineerd gaat worden, is al een aantal keer veranderd. 

In eerste instantie zou er pas aan het eind van januari gevaccineerd gaan worden

Het was in eerste instantie de bedoeling dat er pas in de laatste week van januari gevaccineerd zou gaan worden. Dit omdat zodat er voldoende de tijd was om een waterdicht vaccinatieplan te maken. Echter, inmiddels is de startdatum van het vaccineren al een aantal keer veranderd. Zo werd er een korte tijd geleden aangekondigd dat er 11 januari begonnen zou worden met het vaccineren. Echter, volgens de laatste updates gaat er in nu al op 8 januari begonnen worden met het vaccineren. In Rotterdam en Houten zullen de eerste vaccinaties op deze dag plaatsvinden.

corona 1132

Ook honden en katten kunnen een corona besmetting oplopen 

Dat niet alleen de mens een corona besmetting op kan lopen, was inmiddels duidelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld in Denemarken miljoenen nertsen omgebracht omdat zij een gemuteerde variant van het coronavirus bij zich droegen. Echter, over het coronavirus bij honden en katten was wat minder bekend. Uit onderzoek blijkt nu dat er ook tientallen honden en katten besmet zijn geweest met het virus.

Het wordt daarom afgeraden om te knuffelen met een hond of kat wanneer je besmet bent met het coronavirus. Zorg ervoor dat een niet besmet persoon tijdelijk de zorg over het huisdier op zich neemt. Zo voorkom je dat je jouw huisdier besmet. Mocht je huisdier besmet raken met het coronavirus, dan kan het zijn dat het beestje ook weer anderen besmet. Echter, daar zijn nog geen concrete gegevens over bekend. 

Het virus zal ondanks het eerder beginnen met vaccineren, voorlopig nog wel even in ons land zijn

Het coronavirus zal de komende maanden nog voor veel beperkingen zorgen. Zo duurt het erg lang voordat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking gevaccineerd is en dienen de ouderen en kwetsbaren tot die tijd beschermd te worden. Volgens verschillende experts zal er pas vanaf de zomer weer meer mogen. Wanneer dit precies zal zijn, hangt van erg veel factoren af. Zo is onder andere de snelheid van het vaccineren daarvoor van belang.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie