corona vaccin

Het is fijn dat er verschillende vaccins zijn ontwikkeld die je kunnen beschermen tegen het coronavirus. Dit zorgt er voor dat mensen die gevaccineerd zijn niet of nauwelijks ziek worden. Ook kwam afgelopen week het heugelijke nieuws dat je na gevaccineerd te zijn met het coronavaccin van Pfizer nog maar weinig kans hebt om het virus aan anderen door te geven als je hiermee in aanraking komt. Dat is natuurlijk erg goed nieuws aangezien dit er op wijst dat je door je in te laten enten niet alleen jezelf beschermd, maar ook anderen. Daarom kan dit voor jongeren meer motivatie zijn om zich in te laten enten aangezien zij hiermee bijvoorbeeld hun opa of oma kunnen beschermen tegen het virus. 

Online Testen via Corona-teller.nl
corona vaccin

Hoe staan we er nu voor?

De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus is al lange tijd bezig. Daarom is het van belang dat er af en toe gekeken wordt hoe het er voor staat met het vaccineren. Het is namelijk zo dat je in het nieuws bijna alleen maar slechte berichten hoort over de vaccinatiecampagne. Zo is het coronavaccin van AstraZeneca bijvoorbeeld meerdere keren slecht in het nieuws gekomen en is de vaccinatiecampagne voor dit vaccin zelfs tijdelijk stilgezet. Dit komt door mogelijke bijwerkingen van het vaccin waardoor nu besloten is om alleen nog mensen die ouder zijn dan 60 in te enten omdat deze bijwerkingen bij hun nagenoeg niet voorkomen. 

Eerst kwetsbare mensen inenten

Het is van belang dat de juiste volgorde van vaccineren wordt toegepast in de strijd tegen het coronavirus. Als je bijvoorbeeld begint met het inenten van mensen die gemiddeld genomen meer kans hebben om ernstig ziek te worden of te overlijden wanneer ze besmet raken met het virus, zul je waarschijnlijk meer doden en zieken voorkomen dan wanneer je bij de jongeren begint. Daarom is het logisch dat in Nederland is gekozen om eerst kwetsbare mensen in te enten en vervolgens de mensen die voor hen moeten zorgen. Het grootste deel van de zorgmedewerkers is al ingeënt en daarom worden ook steeds meer andere groepen gevaccineerd. 

corona vaccin

Hoeveel mensen zijn er al gevaccineerd?

In totaal is de vaccinatiecampagne op dit moment zo’n 3 maanden bezig. Gedurende deze periode zijn er naar schatting zo’n 2.7 miljoen prikken gezet zowel door de GGD als door huisartsen. Dat betekent niet dat er 2.7 miljoen mensen zijn gevaccineerd aangezien je van bijna alle coronavaccins meerdere doses nodig hebt. Het tempo van het vaccineren wordt wel steeds hoger. Naar verwachting zullen er komende week zo’n 433.000 mensen een prik ontvangen. Als het in dit tempo doorgaat moet het zeker lukken om in de zomer het grootste deel van de bevolking gevaccineerd te hebben. 

Corona-teller.nl

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl

Laat hieronder uw mening weten