Corona vaccinatie EU

Het vaccineren tegen het coronavirus is voor vrijwel elk land het middel om het virus voorgoed te verspreiden. In elk land is er een ander vaccinatieplan en wordt er op een ander tempo gevaccineerd. Het vaccineren in Nederland is inmiddels al een aantal weken bezig en tienduizenden zijn al gevaccineerd. Echter, in andere landen gaat dit nog een stapje sneller.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Hoe ziet het vaccinatieplan er in Duitsland uit?

Duitsland werkt net als in Nederland met verschillende fases. De eerste fase waar zij zich nu in bevinden, is het vaccineren van 80-plussers, zorgmedewerkers en ouderen verpleging. Dit omdat de 80-plussers de grootste kans hebben om in het ziekenhuis te belanden met een corona besmetting en de mensen in de zorg de grootste kan hebben op het oplopen van een corona besmetting. Tijdens de eerste fase in Duitsland zullen er 8,9 miljoen mensen gevaccineerd worden. Volgens de laatste berichten verloopt het vaccineren redelijk zoals gepland. 

corona vaccineren EU

Ook in Duitsland is er sprake van een leveringsprobleem en kan er daarom nog niet volop gevaccineerd worden. In Duitsland is er dus sprake van een kleine vertraging vanwege leveringsproblemen. Als alles volgens plan gaat, krijgt Duitsland in februari nieuwe doses waarmee ze ook de 70-plussers kunnen vaccineren. Op dit moment zijn er in Duitsland 1,15 miljoen mensen gevaccineerd met het corona vaccin

In het verenigd koninkrijk wordt er het snelst gevaccineerd

Het Verenigd Koninkrijk komt de afgelopen weken niet erg positief in het nieuws. Zo is het in de ziekenhuizen een chaos vanwege de nieuwe variant van het coronavirus. Echter, wat betreft het vaccineren gaat het erg snel in het Verenigd Koninkrijk. Zo hebben ze in de VK inmiddels al 4,15 miljoen vaccinaties verricht. Het doel van het Verenigd Koninkrijk was om half februari al 15 miljoen vaccinaties verricht te hebben. Als er in hetzelfde tempo als nu wordt gevaccineerd, moet dat zeker lukken.

Corona-teller.nl

Ook in België zijn er al meer mensen gevaccineerd dan in Nederland

In België is het vanwege een telprobleem niet precies duidelijk hoeveel mensen er gevaccineerd zijn. Wel zal het aantal totale vaccinaties al boven de 100.000 uitgekomen zijn. In België is het de bedoeling dat eerst de medewerkers en bewoners van verzorgingstehuizen gevaccineerd worden. Als alles in België gaat zoals gepland, is iedereen in september gevaccineerd. Echter, op dit moment is er nog een grote onzekerheid of dat België wel voldoende vaccins ter beschikking heeft. 

Corona vaccinatie EU

In Nederland is het vaccineren erg laat op gang gekomen en dat is terug te zien in cijfers. Zo is het totaal aantal vaccinaties in Nederland op 17 januari vastgelegd op 75.000. Ten opzichte van de rest van Europa hebben wij tot 17 januari procentueel gezien het kleinste aantal mensen gevaccineerd. Of we achter blijven lopen, zal in verloop van de maanden nog duidelijk moeten worden.

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

👇Zoek het aantal besmettingen op woonplaats, regio of land👇

Online Testen via Corona-teller.nl
☝15% korting op Coronatest met reisdocument☝

Laat hieronder uw mening weten