Ondanks corona toch vakantie mogelijk voor Britten

De mensen die in Engeland of in een ander deel van het Verenigd Koninkrijk wonen hebben te maken gehad met een ontzettend heftige uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Deze mutatie van het originele virus is besmettelijker en daarmee ook dodelijker dan het originele virus. Op dit moment neemt het aantal besmettingen in Groot-Brittannië juist af. Dit komt waarschijnlijk door het op grote schaal toedienen van het coronavaccin. In totaal hebben meer dan 31 miljoen mensen al een eerste dosis van het vaccin gekregen waardoor zij voorlopig een stuk beter beschermd zijn tegen het virus. Daarnaast hebben ruim 5 miljoen mensen ook al hun tweede prik gekregen. 

corona UK

Effecten van de vaccinatiecampagne

Het lijkt er op dat het vaccineren in Engeland zeker zijn vruchten begint af te werpen. Afgelopen zondag werd het laagste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds september gemeld. Dit is natuurlijk een effect van de vaccinatiecampagne aangezien er geen andere reden te bedenken is waardoor het aantal nieuwe besmettingen aan het afnemen is. Natuurlijk is de komst van de zelftest ook belangrijk, maar die wordt nog niet op zo’n grote schaal gebruikt als eigenlijk de bedoeling is. Binnenkort zal iedere inwoner van Engeland namelijk iedere week twee gratis zelftests krijgen. 

Vakantie

Veel mensen verheugen zich er ontzettend op om op vakantie te gaan deze zomer. Toch is de kans vrij groot dat corona alsnog roet in het eten zal gooien. Voor mensen uit Groot-Brittannië is dit waarschijnlijk geen probleem. Het is namelijk zo dat volgens veel Engelse media de president, Boris Johnson vanavond bekend zal maken dat Britten op vakantie mogen naar het buitenland mits daar genoeg mensen zijn gevaccineerd. Dit zal worden aangegeven met een soort stoplichten systeem. Als een land rood is, moet je bij terugkomst in Engeland tien dagen in quarantaine in een duur oord. Hierbij zal ook toezicht zijn om te controleren of iedereen zich aan de regels houdt. 

corona zon

Terugkeren van vakantie

Mensen die in Oranje gebied op vakantie zijn geweest, hoeven niet in het dure oord in quarantaine. Zij moeten er voor zorgen dat zij net zo lang in quarantaine gaan, alleen dan wel in hun eigen huis. Voor mensen die in groen gebied zijn geweest, geldt helemaal geen quarantaine plicht. Zij moeten natuurlijk wel een negatieve coronatest kunnen aantonen als bewijs dat ze niet besmet zijn. Daarom zal het voor Engelsen veel aantrekkelijker zijn om naar landen te gaan waar het risico op besmetting niet groot is waardoor zij niet in quarantaine hoeven. Op die manier moet er voor gezorgd dat zo min mogelijk mensen besmet terugkeren van vakantie.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie