Het coronavirus duikt weer op in de USA, hoe kan het dat er al meer dan 240.000 mensen omgekomen zijn?

Het coronavirus zorgt over de hele wereld voor ontzettend vervelende situaties. Dit geldt dus ook voor een groot gedeelte van de Nederlanders. Echter, op dit moment is het probleem in Nederland een stuk kleiner dan dat het is in de USA. In de United States of America lopen de cijfers rondom het coronavirus razendsnel op. Helaas bestaat de kans dat dit voor een groot gedeelte te maken heeft met de verkiezingen in dit land. In de USA zijn de verkiezingen voorbij, maar doordat de huidige president het niet eens is met de gang van zaken, zijn er steeds meer protesten.

corona

Protesteren op afstand

Tijdens de protesten in de USA hebben mensen geprotesteerd vanaf een afstand. Het grootste gedeelte van de mensen heeft hierbij rekening gehouden met de verschillende soorten maatregelen die genomen zijn, zoals het dragen van een mondkapje. Echter, in bijna alle gevallen stonden de demonstranten redelijk dicht bij elkaar. De kans is groot dat dit voor meer besmettingen heeft gezorgd. Doordat het aantal besmettingen gestegen is, is ook het aantal ziekenhuisopnames gestegen. De afgelopen dagen zijn er ontzettend veel ziekenhuisopnames bijgekomen. In de meeste gevallen zorgen deze ziekenhuisopnames ervoor dat de bevolking zich meer bewust is van het virus.

Coronavirus in de USA

In de United States of America zijn ontzettend veel mensen besmet geraakt. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de aanpak van het land. In het begin werd het coronavirus namelijk niet helemaal serieus genomen. Hierdoor zijn er erg veel slachtoffers gevallen in de dichtbevolkte steden van Amerika. In het begin van het jaar zijn er veel slachtoffers gevallen in de stad New York. Vervolgens heeft het coronavirus zich over het hele land verspreidt. Er zijn namelijk meer dan 10,2 miljoen besmettingen in de USA. 

Een recordaantal burgers in het ziekenhuis

Er liggen erg veel mensen in het ziekenhuis door het vervelende coronavirus. Covid-19 zorgt er in de USA voor dat het normale leven niet meer bestaat. Er zijn namelijk meer dan 60.000 personen opgenomen in de Amerikaanse ziekenhuizen. De kans bestaat dat de effecten van de pandemie nog veel erger kunnen worden als de burgers zich niet aan de voorschriften rondom het coronavirus houden. Volgens de overheid is het ook van belang om afstand te houden. Daarnaast maken mensen te weinig gebruik van de mogelijkheden van desinfecterende handgel

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie