Coronavaccin toegediend aan bijna alle inwoners van verpleeghuizen

Het is van belang dat er zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat zorgt er voor dat er minder mensen zijn die besmet raken met het virus. Nederland is eerst begonnen met het vaccineren van de meest kwetsbare mensen. Dit is het meest effectief in het voorkomen van complicaties door het coronavirus. De mensen die binnen de risicogroep vallen hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden wanneer ze besmet raken met het coronavirus. Daarom is het verstandiger om deze mensen voorrang te geven op het krijgen van een vaccin.

corona ouderen

Verpleeghuizen

Vooral tijdens de tweede golf van het coronavirus raakten veel inwoners van verpleeghuizen besmet. Dat heeft met verschillende factoren te maken. Zo is het bijvoorbeeld makkelijker om besmet te raken in een verpleeghuis omdat de mensen die hier wonen vaak weinig buiten komen. Het virus verspreidt zich makkelijker wanneer je binnen bent aangezien de ventilatie hier minder goed is dan buiten. Daarom is de kans groter dat veel mensen besmet raken wanneer één iemand binnen het verpleeghuis besmet is. Het is dus niet gek dat Nederland er voor heeft gekozen om te beginnen met het vaccineren van ouderen die in een verpleeghuis wonen.

Effect van de vaccinaties

Het effect van het op grote schaal toedienen van het coronavaccin aan mensen die in verpleeghuizen wonen begint steeds meer duidelijk te worden. Dat is goed nieuws aangezien dat ook betekent dat het vaccin op een goede manier werkt. Voor de vaccinatiecampagne begon overleden er veel mensen die in verpleeghuizen woonden aan het coronavirus. Nadat het vaccineren begon liepen zowel de besmettingscijfers als het aantal overledenen steeds meer af. Op dit moment is duidelijk te zien dat er steeds minder mensen besmet raken en overlijden en dat is volledig te wijden aan het toedienen van de verschillende coronavaccins. 

corona vaccin

Laatste vaccinatiecampagne verpleeghuizen volgende week van start

Het overgrote deel van de mensen die woonachtig zijn in verpleeghuizen is op dit moment gevaccineerd tegen het coronavirus. Toch is nog niet iedereen die in een verpleeghuis woont ingeënt. De laatste vaccinatiecampagne die er voor zorgt dat iedereen ingeënt is zal volgende week van start gaan. Tijdens de zogenaamde ‘veegronde’ zullen volgens het RIVM zo’n 700 zorginstellingen nog een aantal prikken moeten zetten. Er zijn verschillende redenen waarom mensen nog niet zijn gevaccineerd. Dit kan bijvoorbeeld door medische klachten komen waar op het moment van de start van de vaccinatiecampagne nog niet veel over bekend was. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie