Corona crisis zorgt voor verschillen in Europa, hoe kan dit?

Sinds een aantal maanden zorgt het coronavirus voor ontzettend veel problemen over de gehele wereld. Er zijn een aantal landen waar de besmetting cijfers ontzettend snel oplopen. Daarentegen zijn er ook een aantal landen in de wereld waar weer festivals gehouden worden. In een aantal landen in Azië, waar het virus voor de eerste keer de kop op stak, zijn er momenteel al weer een aantal grote festivals. Deze beelden zijn de gehele wereld over gegaan. Daarnaast zijn er een aantal landen in Noord-Amerika waar het virus ook wederom om zich heen grijpt. Echter, hoe zit dit eigenlijk in Europa?

corona

Het coronavirus in Nederland

In Nederland loopt het aantal besmettingen gigantisch hard op. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst zijn er ontzettend veel Nederlanders die zich niet aan de maatregelen gehouden hebben. Daarnaast zijn deze maatregelen pas sinds anderhalve week ingegaan. De kans is dus groot dat het nog even tijd gaat kosten voordat de cijfers wederom omlaag gaan. Echter, de horecazaken zijn op dit moment geheel afgesloten. De kans is hierdoor groot dat er meerdere bedrijven failliet gaan. Toch zal het aantal besmettingen wel afnemen door deze vervelende maatregel maar is dat het waard?

Coronavirus in Ierland en Zweden

In Ierland zijn momenteel een aantal winkels helemaal gesloten. Zij willen hierdoor voorkomen dat het coronavirus nog meer slachtoffers maakt. Echter, helaas is het nog niet helemaal duidelijk of al deze strenge maatregelen daadwerkelijk gaan werken. Dit komt doordat er ook een aantal andere landen zijn waar het coronavirus niet om zich heen grijpt, terwijl de horeca nog gewoon open is. In de Zweedse stad Stockholm is het zelfs mogelijk om nog een biertje op het terras te bestellen. 

corona

Het coronavirus in Italië

In de verschillende landen in Europa is lopen de maatregelen dus ontzettend uiteen. Echter, er zijn ook een aantal landen waar het virus niet meer om zich heen grijpt. Tenminste, niet meer zo erg als voorheen. In Italië loopt het aantal besmettingen niet meer zo op als in het begin van de corona crisis. In maart van het jaar 2020 is Italië ontzettend hard getroffen. Hierdoor zijn de meeste Italianen steeds voorzichtiger geworden. Doordat de inwoners van het land zo voorzichtig geworden zijn, loopt het aantal besmettingen niet meer op. 

Overal een ander beleid

In heel Europa is er dus een ander beleid. Volgens een aantal experts zorgt dit ervoor dat er steeds meer verschillende mensen besmet zijn met het coronavirus en het virus steeds weer terugkomt in alle Europese landen. Echter, wanneer iedereen ervoor zou kiezen om gebruik te maken van handgel, maar daarnaast ook de welbekende anderhalve meter maatregelen te handhaven, zou het aantal besmettingen mogelijk minder snel oplopen.  

Bekijk ook eens de besmettingen op Kaart van Frankrijk

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie