Versoepelingen coronamaatregelen mogelijk 28 april

Het is de laatste tijd erg lastig om er vanuit te gaan dat de data en eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen die op deze data zouden plaatsvinden ook echt doorgaan. In de afgelopen tijd zijn er door het kabinet namelijk al verschillende data genoemd waarop de maatregelen versoepeld zouden worden, maar uiteindelijk is daar tot nu toe nog niets van terecht gekomen. De vraag blijft dan natuurlijk wiens schuld het is dat er iedere keer loze beloftes worden gedaan. Het is namelijk niet volledig aan het kabinet om te beslissen of er versoepelingen komen en wanneer deze dan plaats zouden vinden. 

corona versoepelingen

Het OMT

Als het kabinet van plan is om coronamaatregelen te versoepelen bepalen zij natuurlijk niet alleen wat voor versoepelingen er wanneer plaatsvinden. Er zijn verschillende mensen waardoor zij worden geadviseerd over de verstandigste keuzes. Misschien is het OMT(Outbreak Management Team) wel het belangrijkste adviesorgaan voor het kabinet gedurende de coronacrisis. Dit is een team wat bestaat uit allerlei mensen die expert zijn op een gebied wat van belang is bij het bepalen van nieuwe maatregelen of juist versoepelingen. Toch blijft het volgens velen vreemd dat er versoepelingen worden aangekondigd en er enkele dagen later alweer bekend wordt dat het onmogelijk is om te versoepelen.

Drukte in de ziekenhuizen

Het is op dit moment ontzettend druk in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat komt door de grote hoeveelheid coronapatiënten wat een tekort aan IC-bedden heeft veroorzaakt. Daarnaast gaat het waarschijnlijk niet lukken om deze capaciteit op te schalen naar het niveau dat er kan worden versoepeld. Juist omdat de zorg ontzettend onder druk staat is het volgens veel critici opvallend dat het kabinet al meerdere keren heeft aangegeven dat er bijna versoepelingen komen om dit vervolgens weer terug te nemen. Gisteren bracht de Telegraaf naar buiten dat het kabinet na het Catshuisberaad positiever gestemd is tegenover versoepelingen op 28 april. 

corona

Terrassen weer open

Als er op 28 april echt versoepelingen van de coronamaatregelen zullen plaatsvinden wordt het weer mogelijk om een drankje te doen op een terras. Het is dan natuurlijk nog niet zo dat je meteen met je hele vriendengroep naar het terras kunt, maar het zal waarschijnlijk gaan om maximale groepsgroottes van 2 of 3 mensen. Mark Rutte heeft wel aangegeven dat het niet zeker is dat er zal worden overgegaan op versoepelingen van de maatregelen. Hij geeft aan nog af te wachten hoe de situatie rondom het coronavirus zich ontwikkeld en aan de hand daarvan zal bepalen of er kan worden versoepeld of niet.

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie