Kunnen de ziekenhuizen de corona patiënten in 2021 in Nederland eigenlijk wel aan?

Helaas zorgt het coronavirus voor ontzettend veel vervelende situaties. Sinds een aantal maanden kiezen steeds meer mensen ervoor om zich aan de maatregelen te houden. Toch blijft het aantal besmettingen in Nederland maar oplopen. Op dit moment liggen er erg veel mensen in de Nederlandse ziekenhuizen. De kans is erg groot dat de Nederlandse ziekenhuizen te vol zouden zijn als er geen maatregelen genomen zouden worden. Ook zijn er erg veel situaties waarin operaties niet door gaan, bijvoorbeeld doordat het niet noodzakelijk is. 

corona

Bijna 700 extra patiënten in de ziekenhuizen

Sinds november van het jaar 2020 steeg het aantal patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen met meer dan 700. Dit zijn patiënten die het vervelende coronavirus onder de leden hebben. De kans bestaat dat het coronavirus nog lang niet verslagen is. Hier zullen erg veel Nederlandse ziekenhuizen last van gaan krijgen. Op dit moment kiezen ontzettend veel mensen ervoor om operaties uit te stellen en niet door te laten gaan. Het is erg belangrijk dat de operaties zo snel mogelijk weer ingepland gaan worden. Gelukkig doet men dit in Tiel wel.

Het door laten gaan van niet-urgente operaties

Het coronavirus zorgt er dus voor dat een groot deel van de niet-urgente operaties in Nederland niet door gaat. Toch is het erg belangrijk dat deze operaties in de toekomst gepland gaan worden. Het is van belang dat de Nederlandse Overheid ervoor gaat zorgen dat de Nederlandse ziekenhuizen een voorbeeld gaan nemen aan het ziekenhuis in Tiel. Volgens de experts uit het Nederlandse ziekenhuis zijn er ontzettend veel mensen die ervoor gekozen hebben om hun operaties ook zelf af te zeggen. Dit deden zij uit angst voor het coronavirus. Daarentegen zijn er ook mensen die naar de ziekenhuizen toe gegaan zijn terwijl ze het coronavirus onder de leden hadden. 

250 bedden op de IC, is dit genoeg?

Volgens een aantal experts zijn er nog maar 250 bedden op de IC. Helaas is het momentele nog niet helemaal duidelijk of dit genoeg gaat zijn. Het is wel ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat een groot deel van de mensen in Nederland zich tot midden januari aan de strenge corona maatregelen moet houden. Mocht iedereen zich aan de maatregelen houden, dan is de kans groot dat 250 voldoende gaat zijn. Dit geldt ook voor het aantal bedden op de verpleegafdelingen. Op dit moment zijn dat er nog zo’n 3000. 

Laat hieronder uw mening weten

Corona-teller.nl heeft geen verstandhouding met overheidsinstanties als GGD, RIVM of andere teststraten genoemd in artikelen en links. Dit is een ongebonden website met een eigen redactie